Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sesiune specială pentru testele naţionale, în intervalul 4-7 februarie 2008

Marţi, 8 Ianuarie 2008 (13:41:27)

O sesiune specială a testelor naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, inclusiv din anul şcolar 2006-2007, dar care nu au promovat testele sau examenul de capacitate, va avea loc între 4- 7 februarie 2008, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Zvetlana Preoteasa, secretar de stat în MECT .
  Ministerul Educaţiei a trimis, marţi, o circulară inspectoratelor şcolare judeţene prin care a cerut ca, până în 20 ianuarie 2008, să fi desemnată unitatea care va deveni centru de examen.

''Estimăm că în fiecare judeţ va fi organizat câte un centru de examen. Am recomandat inspectoratelor şcolare să organizeze cazarea candidaţilor, pe durata examenului, în internate cu cantine, întrucât vor fi candidaţi care vin de la distanţe foarte mari. De asemenea, am mai solicitat să fie asigurat transportul şcolarilor către centrul de examen'', a adăugat secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Datele centralizate la MECT arată că aproximativ 40.000 de elevi au fost respinşi la ultima sesiune a testelor naţionale din vara lui 2007, dar nu poate fi anticipat numărul celor care se vor înscrie la examen, a mai spus Preoteasa.

Potrivit Ordinului numărul 2436 din 22 octombrie 2007 cu privire la organizarea unei sesiuni speciale a testelor naţionale, pentru absolvenţii gimnaziului de până în anul 2007, înscrierile au loc în intervalul 21-25 ianuarie, la secretariatele şcolilor de provenienţă.

În 4 februarie va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, în 5 februarie se va desfăşura examenul scris la limba şi literatura maternă, iar în 6 februarie la matematică. În 7 februarie, elevii vor susţine proba scrisă la istoria românilor sau geografia României, iar în 9 februarie va avea loc prima afişare a rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (între orele 16.00 şi 20.00).

Rezolvarea acestora este prevăzută pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 11 februarie.

Subiectele vor fi extrase din variantele valabile pentru sesiunea din anul 2007 a testelor naţionale, publicate pe site-ul www.subiecte2007.edu.ro. Promovabilitatea la testele naţionale în Capitală, în sesiunea din iunie a luni a fost de aproximativ 80 la sută.

Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 1 la 10, respectându-se cu stricteţe baremele de evaluare şi de notare transmise de Comisia naţională. Nota minimă de promovare la fiecare dintre probe este 5. Prin urmare, un candidat este considerat promovat dacă obţine cel puţin nota 5 la fiecare test. În caz contrar, este declarat respins. Media generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la cele trei teste naţionale, respectiv patru, pentru candidaţii care susţin şi test scris la limba şi literatura maternă.

Elevilor care promovează testele naţionale li se eliberează un certificat care să ateste promovarea acestora. Celor care nu promovează li se eliberează, la cerere, copie după foaia matricolă.

Ultima sesiune a testelor naţionale a fost organizată în vara lui 2007, din anul şcolar 2007-2008 fiind introduse evaluări naţionale sub forma tezelor cu subiect unic pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune specială pentru testele naţionale, în intervalul 4-7 februarie 2008.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesiune specială pentru testele naţionale, în intervalul 4-7 februarie 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte