Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE nu a primit nicio notificare de la instanţă despre acţiunea României privind emisiile poluante

Marţi, 8 Ianuarie 2008 (13:43:56)

Comisia Europeană nu a primit încă nicio înştiinţare din partea instanţei referitoare la acţiunea României pe tema cotei de emisii poluante, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Barbara Helferich, purtător de cuvânt al comisarului european pentru Mediu, Stavros Dimas.
  Guvernul a decis, în ultima şedinţă din anul trecut, să facă uz de drepturile sale legitime faţă de decizia Comisiei Europene (CE) de a reduce României cota de emisii poluante cu 20%, iar pe baza acestui mandat, România a introdus, la 21 decembrie 2007, la Tribunalul de Primă Instanţă al Comunităţilor Europene, două acţiuni în anularea deciziilor CE. Acţiunile au fost depuse de către Departamentul pentru Afaceri Europene, prin intermediul Agentului Guvernamental.

Helferich a spus că, până în prezent, nu a fost primită nicio înştiinţare din partea instanţei referitor la vreo acţiune în justiţie intentată de România împotriva CE. Purtătorul de cuvânt a precizat că România nu are obligaţia de a notifica oficial Comisia Europeană în legătură cu intenţia de a o da în judecată, acest demers urmând să fie realizat automat de către instanţă.

Întrebată dacă au existat discuţii cu autorităţile române pentru rezolvarea problemei fără un proces, Barbara Helferich a spus că CE se consultă cu statele, potrivit procedurilor existente. Ea a adăugat, însă, că decizia adoptată de Comisie rămâne valabilă şi obligatorie.

Comisia Europeană a redus, în luna octombrie, cotele anuale de emisii de dioxid de carbon (CO2) în industria românească, pentru perioada 2008-2012, cu 20,7%, de la 95,7 milioane de tone, cât ceruse statul român pentru toate activităţile economice, la 75,9 milioane de tone.

Totodată, CE a redus cu 10% plafonul emisiilor României pentru 2007, faţă de planul naţional de alocare stabilit de autorităţile române.

Reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România au apreciat că decizia Comisiei de a reduce României cota de emisii poluante cu 20% este "discreţionară" şi va produce termocentralelor pierderi de două miliarde de euro, cerând Guvernului să intervină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE nu a primit nicio notificare de la instanţă despre acţiunea României privind emisiile poluante .
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE nu a primit nicio notificare de la instanţă despre acţiunea României privind emisiile poluante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte