Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

RA-APPS va avea negocieri directe cu Rotary şi Bog'Art pentru consolidarea Palatului Victoria

Marţi, 8 Ianuarie 2008 (14:27:23)

Constructorul care va consolida Palatul Victoria, proiect estimat la 13 milioane euro, va fi selectat prin negociere directă între RA-APPS, pe de-o parte, şi firmele Rotary şi Bog'Art, după ce şi a treia licitaţie a eşuat din cauza numărului insuficient de oferte depuse.
  Regia Patrimoniului Protocolului de Stat, care administrează clădirea Guvernului, a primit, până la termenul limită care a expirat marţi, doar două oferte pentru consolidarea Palatului Victoria, depuse de Rotary şi Bog'Art, deşi documentaţia aferentă licitaţiei a fost cumpărată de şase firme, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Condiţia legală pentru derularea licitaţiei era depunerea a minimum trei oferte.

Contactat de MEDIAFAX, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, în subordinea căruia funcţionează RA-APPS, a declarat că va cere Executivului să aprobe ca firma constructoare să fie selectată prin negociere directă cu cei doi ofertanţi.

"Legea permite iniţierea negocierii directe pentru consolidarea Palatului Victoria, fiind vorba de un obiectiv strategic", a spus Bolojan.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX, în luna iulie, că sumele totale necesare pentru consolidarea şi modernizarea Palatului Victoria sunt de aproximativ 30 milioane euro.

Proiectul va începe cu lucrările de consolidare a imobilului, pentru care costurile au fost evaluate la circa 13 milioane euro, şi va continua cu modernizarea palatului, care va necesita alte fonduri estimate la aproximativ 17 milioane euro.

Palatul Victoria se încadrează în clasa I de risc seismic - construcţie cu risc ridicat de prăbuşire la cutremure. În urma consolidării, probabilitatea de prăbuşire a Palatului Victoria în cazul unui seism va fi redusă.

În paralele cu operaţiunile de consolidare, prevăzute să înceapă în acest an, vor fi efectuate, până în 2011, şi lucrări de extindere a Palatului Victoria, proiectate de arhitecţii olandezi Branimir Medic şi Pero Puljiz, membri ai firmei De Architekten CIE, al căror plan arhitectural a fost selectat, la jumătatea lunii iulie, de o comisie formată din nouă experţi, dintre care cinci străini, în urma unui concurs internaţional.

Proiectul vizează construcţia unui nou corp de clădire la sediul Guvernului, în care premierul şi ceilalţi demnitari din Palatul Victoria să fie mutaţi pe perioada în care imobilul va fi consolidat.

Noua clădire va fi construită pe un teren de 5.525,16 metri pătraţi situat în spatele Palatului Victoria, aflat în domeniul public al statului, unde în prezent se află alte trei corpuri de clădire.

La finalul lucrărilor, Palatul Victoria va avea o arie desfăşurată de circa 43.000 metri pătraţi, aproape dublu faţă de suprafaţă actuală de 26.000 metri pătraţi inclusiv anexele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului RA-APPS va avea negocieri directe cu Rotary şi Bog'Art pentru consolidarea Palatului Victoria.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RA-APPS va avea negocieri directe cu Rotary şi Bog'Art pentru consolidarea Palatului Victoria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte