Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2008 - Anul XIII, nr. 5 (3686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a bugetat pentru 2008 venituri în scădere cu 21,7% din taxa auto, de 600 milioane lei

Marţi, 8 Ianuarie 2008 (18:18:47)

Guvernul a bugetat pentru acest an venituri de 600,8 milioane lei (echivalentul a 188,9 milioane euro) din încasarea taxei de primă înmatriculare auto, în scădere cu 21,7 % faţă de nivelul planificat pentru 2007, de 766,8 milioane lei.
  Suma echivalentă în monedă europeană a veniturilor bugetate pentru acest an din taxa auto a fost calculată pe baza cursului de schimb de 3,18 lei/euro, pe care a fost elaborat proiectul de buget pentru 2008.

În primele zece luni ale anului trecut, statul a încasat 714,3 milioane lei din taxa de primă înmatriculare.

Piaţa auto - autoturisme şi vehicule comerciale - a urcat cu 23,7% în perioada ianuarie-noiembrie a anului trecut, comparativ cu intervalul similar din 2006. În intervalul menţionat, au fost vândute 333.604 de vehicule noi.

Taxa a fost introdusă la începutul anului trecut, după eliminarea accizelor plătite la importul şi achiziţia autoturismelor de pe piaţa internă, şi a fost criticată de Comisia Europeană. Taxa de primă înmatriculare este calculată în funcţie de capacitatea motorului, de standardele de emisii şi de vechimea autovehiculului.

Guvernul a anunţat că va modifica taxa, prin ordonanţă de urgenţă, pentru corelarea nivelului acesteia cu valoarea de piaţa a maşinii, urmând să fie redefinit termenul de maşină nouă şi să fie introdusă o procedură de contestare pentru persoanele care se consideră nedreptăţite.

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor au discutat, la finele anului trecut, la Bruxelles, cu experţii Comisiei Europene şi au convenit ca modificările legislaţiei în domeniu să fie prezentate în luna februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a bugetat pentru 2008 venituri în scădere cu 21,7% din taxa auto, de 600 milioane lei.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul a bugetat pentru 2008 venituri în scădere cu 21,7% din taxa auto, de 600 milioane lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pricomigdale 20-24 bucăţi - 50 minute 200g miez de nucă300g zahăr albuşuri de ou linguri făină linguriţă esenţă de migdale linguri zahăr pudră linguriţă esenţă de vanilie  Puneţi la foc potrivit, într-un vas, albuşurile, miezul de nucă... Citeşte