Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu despre taxa auto: O taxă menită să protejeze mediul nu poate fi considerată un lux

Luni, 17 Decembrie 2007 (20:27:42)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, în cadrul dezbaterii parlamentare privind taxa de primă înmatriculare, că, din punctul de vedere al Guvernului, obiectul dezbaterii respective îl constituie protejarea mediului înconjurător şi a pledat în favoarea menţinerii taxei.

  "Din punctul de vedere al Guvernului, obiectul dezbaterii priveşte protejarea mediului înconjurător. Mulţi politicieni au deturnat sensul temei privind taxa de protejare a mediului. Protejarea mediului nu este un lux, o taxă menită să protejeze mediul nu poate fi considerată un lux", a precizat Tăriceanu.

El le-a spus deputaţilor că introducerea în trafic a maşinilor vechi şi poluante nu face decât să crească poluarea, iar Guvernul consideră că scopul acestei dezbateri parlamentare este acela de a ajunge la o poziţie comună astfel încât să se acţioneze coerent pentru protejarea mediului.

"Eliminarea taxei pentru poluarea provenită de la autovehicule ar costa România infinit mai mult decât menţinerea ei. Dacă nu o menţinem, peste câţiva ani românii vor plăti însutit decontul poluării produse de mii de maşini de ocazie. Taxa e necesară, întrucât nivelul de poluare din România este deja îngrijorător", a susţinut premierul Tăriceanu.

El a arătat că intrarea nestingherită pe piaţă a unui număr masiv de alte maşini uzate ar face ca poluarea să crească foarte mult în România.

Potrivit lui Tăriceanu, este fals că această taxă nu este folosită în alte state europene, dimpotrivă, în unele fiind simţitor mai ridicată, cum ar fi taxele de achiziţie sau de posesie practicate de alte state.

"Comisia Europeană nu a cerut eliminarea taxei, ci a emis recomandări pentru reaşezarea sistemului de taxare pe alte principii", a apreciat Tăriceanu, precizând că taxa nu e discriminatorie şi că neaplicarea sa ar fi discriminatorie.

Premierul a precizat că Guvernul va opera o serie de modificări în ceea ce priveşte taxa pentru poluarea produsă de autovehicule: valoarea taxei se va reduce pe măsura creşterii vârstei autovehiculului, se va institui posibilitatea de contestare de către contribuabil a cuantumului sumelor de plată sau va exista posibiltatea restituirii valorii reziduale a taxei atunci când un autovehicul înmatriculat în România se vinde unei persoane dintr-un alt stat membru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu despre taxa auto: O taxă menită să protejeze mediul nu poate fi considerată un lux.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu despre taxa auto: O taxă menită să protejeze mediul nu poate fi considerată un lux0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   /// trimis de
(18 dec 2007, 14:20:33
un premier gretos...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte