Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Confederaţiile sindicale vor continua protestele în faţa Parlamentului

Luni, 17 Decembrie 2007 (13:25:32)


Membrii celor patru mari confederaţii sindicale vor picheta, în următoarele trei zile, toate intrările în Parlament, cerând autorităţilor să ţină cont de amendamentele lor la Legea Bugetului de Stat pentru 2008.
  Sindicatele au amendamente referitoare la contribuţiile angajatorilor la fondul de risc pentru accidente şi boli profesionale, care de la 0,4 la sută s-au redus la 0,04 procente, ceea ce face ca sistemul să nu mai poată funcţiona, cele referitoare la contribuţiile pentru sănătate, care s-au redus de la 6,5 la 5,5 la sută.

Până când se vor face investiţii în securitatea la locul de muncă, până când vor fi eliminate riscurile de accidente şi boli profesionale este nevoie de un fond de asigurări pentru aceste accidente, capabil să răspundă nevoilor reale alea celor care au de suferit în astfel de evenimente, spun sindicaliştii.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, luni, într-o conferinţă comună de presă a Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Blocului Naţional Sindical, Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România - Frăţia şi a Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, că 40 de reprezentanţi ai acestora vor înmâna parlamentarilor câte o scrisoare prin care sunt rugaţi să susţină amendamentele lor la legea bugetului.

În cazul în care Legea va fi votată fără să se ţină cont de solicitările lor, sindicaliştii se vor adresa Administraţiei Prezidenţiale pentru a retrimite Legea în Parlament, a adăugat Hossu.

Totodată, potrivit preşedintelui Cartel Alfa, Confederaţia Internaţională a Sindicatelor a trimis premierului Călin Popescu Tăriceanu o scrisoare prin care îl roagă să susţină amendamentele sindicatelor din România. "Îngrijorarea noastră se referă în special la riscurile severe ale unei dereglementări ale politicii sociale, în principal la riscul transferării în spatele lucrătorilor a costurilor protecţiei sociale care în mod normal ar trebui să fie în grija statului şi a angajatorilor", se arată în scrisoarea CIS, prezentată presei.

Miercurea trecută, sindicaliştii celor patru confederaţii, şi cei ai CNS Meridian, au pichetat sediile prefecturilor, cerând amendarea Legii Bugetului de Stat, dar şi a Legii conflictelor de muncă, pentru a "recâştiga dreptul la grevă.

Conflictul de muncă a fost declanşat de sidicate pentru că angajatorii nu au stabilit salariul minim pe economie pentru anul următor, după ce oferta patronatelor, de 480 de lei, a fost respinsă de reprezentanţii salariaţilor.

Liderii celor cinci confederaţii au anunţat, pe 5 decembrie, programul acţiunilor de protest, pichetul de miercurea trecută fiind primul pas, la care reprezentanţii salariaţilor nu au renunţat nici în urma discuţiilor cu premierul Călin Popescu Tăriceanu şi cu ministrii Paul Păcuraru şi Varujan Vosganian.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor şi patronatelor au convenit, lunea trecută, ca din 2008 să fie un singur salariu minim unic pe economie, în primul semestru nivelul acestuia fiind de 500 de lei, iar din semestrul al doilea, dacă indicatorii economici vor permite, acesta să ajungă la 540 lei.

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, declara, la finalul celei de-a şaptea întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor şi cu cei ai patronatelor, că anul 2008 va începe cu un nivel al salariului minim de 500 de lei şi că în semestrul doi, în funcţie de evoluţia Produsului Intern Brut, a inflaţiei şi productivităţii muncii, acesta ar putea să crească până la 540 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Confederaţiile sindicale vor continua protestele în faţa Parlamentului.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Confederaţiile sindicale vor continua protestele în faţa Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte