Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentul decide marţi dacă prelungeşte termenul Comisiei pentru adoptarea Codului electoral

Luni, 17 Decembrie 2007 (16:06:05)


Parlamentarii vor discuta, marţi, în şedinţă comună, solicitarea Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru elaborarea Codului electoral, de amânare a termenului de depunere a acestui pachet legislativ până la data de 31 martie 2008
  Anunţul a fost făcut, luni, după şedinţa Birourilor Permanente reunite, de secretarul Camerei Deputaţilor Ioan Munteanu.

Decizia Birourilor Permanente reunite a fost luată la solicitarea comisiei pentru elaborarea propunerilor legislative privind alegerea parlamentarilor, a preşedintelui României, a autorităţilor publice locale, privind finanţarea campaniilor electorale, care ceruse ca termen de depunere a Codului electoral data de 30 iunie 2007.

Senatorii şi deputaţii vor lua, de asemenea, în discuţie raportul Comisiei permanente privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor prin care a fost respinsă, în unanimitate, cerererea de reexaminare prin care preşedintele Traian Băsescu solicitase schimbarea vârstei de pensionare pentru parlamentari de la 63 la 65 de ani.

Potrivit raportului întocmit de această comisie, a fost respinsă, de asemnea, solicitarea preşedintelui de modificare a propunerii legislative pentru modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor astfel încât stagiul de cotizare pentru parlamentari să fie de 35 de ani, şi nu de 30 de ani cât stabiliseră, anterior, deputaţii şi senatorii.

Parlamentarii, întruniţi în şedinţă comună, vor mai trebui să se pronunţe asupra a două cereri de prelungire a activităţii până la data de 30 iunie 2008 formulate de Comisia parlamentară de anchetă referitoare la conturile lui Nicolae Ceauşescu şi la activitatea ICE Dunărea şi de Comisia parlamentară de anchetă privind investigarea şi clarificarea modului în care a fost cheltuite sumele din fondul constituit în cotă de 2% din sumele obţinute din privatizări.

Pe ordinea de zi a şedinţei comune de marţi mai figurează şi înfiinţarea Comisiei speciale comune pentru populaţie, migraţie şi refugiaţi, dar şi prelungirea până la 27 martie 2008 a mandatului Consiliului Curţii de Conturi, care expiră la 14 ianuarie 2008.

Potrivit declaraţiilor făcute de Ioan Munteanu, senatorii şi deputaţii vor mai dezbate două rapoarte întocmite de Comisia permanentă a Camerei Deputaţilor şi a Senatului privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, privind propuneri legislative de modificare a Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentul decide marţi dacă prelungeşte termenul Comisiei pentru adoptarea Codului electoral.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentul decide marţi dacă prelungeşte termenul Comisiei pentru adoptarea Codului electoral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte