Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România, pe penultimul loc în Uniunea Europeană în funcţie de paritatea puterii de cumpărare

Luni, 17 Decembrie 2007 (20:25:33)

România se clasa în 2006 pe penultimul loc în Europa la capitolul PIB-ului pe cap de locuitor stabilit în funcţie de paritatea puterii de cumpărare, arată datele Oficiului european pentru Statistică (Eurostat).
  Cu un nivel de 39 la sută din media PIB-ului Uniunii Europene (cu 61 la sută sub medie), România reuşea să depăşească doar Bulgaria, care era la 37 la sută din media europeană.

Primul loc în clasamentul puterii de cumpărare este ocupat de Luxemburg, care depăşea cu 280 la sută media UE. Olanda, Austria, Danemarca, Suedia şi Belgia s-au situat cu 20-30 la sută peste media blocului comunitar, în timp ce puterea de cumpărare în Marea Britanie, Finlanda, Germania şi Franţa a fost cu doar 10-20 la sută mai ridicată decât media.

La aproximativ acelaşi nivel cu media europeană se află ţări precum Spania, Italia şi Grecia.

Puterea de cumpărare în Cipru şi Slovenia este la 90 la sută din media europeană, situându-se între 75-80 la sută în ţări precum Cehia, Malta şi Portugalia. Indicele standard al puterii de cumpărare în Ungaria, Estonia şi Slovacia este cu aproximativ 35 la sută sub media Uniunii (adică la nivelul de 65 la sută).

Datele se referă la Produsul Intern Brut pe cap de locuitor în cele 27 de state membre UE în funcţie de standardul (paritatea) puterii de cumpărare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, pe penultimul loc în Uniunea Europeană în funcţie de paritatea puterii de cumpărare.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România, pe penultimul loc în Uniunea Europeană în funcţie de paritatea puterii de cumpărare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte