Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL: Taxa de primă înmatriculare este contrară legislaţiei europene şi împovărează cetăţeanul

Luni, 17 Decembrie 2007 (20:26:39)

Deputatul PDL Graţiela Iordache a declarat, luni, la dezbaterea din plenul Camerei, că taxa de primă înmatriculare nu este o taxă de mediu, "realitatea nefardată" fiind că Guvernul Tăriceanu susţine o măsură contrară legislaţiei europene şi care împovărează cetăţeanul român.
  "Taxa de primă înmatriculare din România nu este taxă de mediu. O spune Comisia Europeană, o recunoaşte şi Ministerul Finanţelor într-o scrisoare de răspuns către Autovit. Taxa de primă înmatriculare nu a finanţat niciodată fondul de mediu. Realitatea nefardată cu vorbe frumoase şi politicianiste este că, în România europeană a anului 2007, Guvernul Tăriceanu II susţine o taxă contrară legislaţiei europene, o taxă nedreaptă, care împovărează cetăţeanul român", a declarat bdeputatul PDL Graţiela Iordache.

Ea a declarat că liderii democraţi s-au exprimat împotriva acestei taxe încă din 7 ianuarie 2007, când Emil Boc i-a cerut premierului suspendarea taxei.

"Guvernul Tăriceanu II susţine, în continuare, acest bir, deşi atacă puternic buzunarele acelor pe care trebuie să-i protejeze. Ne punem întrebarea pe cine protejaţi, domnule prim-ministru?", a spus Iordache.

Ea a mai afirmat că parlamentarii PDL au depus o iniţiativă legislativă, care va fi dezbătută în procedură de urgenţă, pentru "anularea taxei de primă înmatriculare şi returnarea către români a taxelor încasate ilegal şi abuziv".

"România trebuie să se alinieze la cerinţele europene. Susţinem anularea taxei, deoarece aceasta reprezintă un lux pentru toţi cetăţenii care nu-şi permit să-şi achiziţioneze un autoturism la mâna a doua, pentru ca românii să poată să-şi achiziţioneze o maşină atunci când vor şi în condiţiile în care vor, nu când vrea Guvernul Tăriceanu şi ce marca vrea Guvernul Tăriceanu", a mai declarat Graţiela Iordache.

Ea a cerut Guvernului să returneze banii obţinuţi în urma taxei de primă înmatriculare, până la 31 decembrie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL: Taxa de primă înmatriculare este contrară legislaţiei europene şi împovărează cetăţeanul.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL: Taxa de primă înmatriculare este contrară legislaţiei europene şi împovărează cetăţeanul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte