Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Deocamdată nu avem în vedere ideea unui guvern din umbră

Luni, 17 Decembrie 2007 (16:36:07)

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că democrat-liberalii nu au în vedere, deocamdată, ideea unui guvern din umbră, şi vor analiza oportunitatea unei asemenea formule după o discuţie cu specialişti.

  Emil Boc a arătat că Biroul Permanent Naţional al PDL va dezbate, începând cu luna ianuarie, problema înfiinţării unui guvern-alternativă. "Vom aborda o discuţie pe departamente, cu specialişti, plus oameni din BPN. După aceea ne vom gândi dacă este oportună şi ideea unui guvern din umbră. Deocamdată nu o avem în vedere", a precizat Emil Boc.

Potrivit unor surse PDL, liderii democraţi au avut, săptămâna trecută, mai multe obiecţii vehemente faţă de înfiinţarea "Guvernului Alternativă", prevăzută într-un articol din Statutul noului partidul, elaborat de strategul PLD Valeriu Stoica.

"Noi, PD-ul, nu am avut niciodată un guvern din umbră şi nici nu o să avem. Nu o să începem să ne împărţim funcţiile dintr-un guvern ipotetic, inexistent. PD-ul a avut aşa-numitele domenii de activitate, gestionate fiecare dintre ele la nivelul BPN de către un vicepreşedinte şi un secretar executiv", au susţinut democraţii, potrivit surselor citate.

Liberal-democraţii nu au renunţat, însă, la propunerea lor.

Până la urmă, liderii PD şi PLD au ales o formulă de compromis, care prevedea înfiinţarea şi a unui "Guvern Alternativă" (ale cărui atribuţii sunt, însă, extrem de restrânse), dar şi a unor "grupuri de lucru" pe domenii de activitate (structuri departamentale subordonate BPN).

Statutul PDL arată că, atunci când partidul nu este la guvernare, se constituie o structură numită "Guvernul Alternativă", care: poate delega reprezentanţi în orice colectiv al partidului care elaborează propuneri cu caracter normativ; înaintează BPN analize şi propuneri, în vederea avizării pentru activitatea din Parlament; va colabora cu comisiile de specialitate. Totodată, Statutul PDL prevede că Biroul Permanent Naţional organizează grupuri de lucru pe proiecte politice. Grupul de lucru va avea ca responsabil un vicepreşedinte şi ca membri secretarul executiv în domeniu, precum şi alţi membri PDL, dacă se consideră necesar.

Secretariatele BPN sunt structurate astfel: Strategii şi Relaţii Politice; Cancelarie; Resurse Umane, Militanţi şi Gestiunea Carierei; Imagine, Relaţii cu mass-media şi Purtător de cuvânt; Relaţii Internaţionale; Politici Economice; Politici Sociale; Politici privind Administraţia Publică, Locală şi Centrală; Relaţiile cu Sindicate, Patronate, Organizaţii Neguvernamentale şi grupurile de cetăţeni; Politici în Justiţie; Siguranţă Naţională, Ordine Publică şi Siguranţa Cetăţeanului; Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală; Politici în Educaţie, Cultură, Culte, Minorităţi şi Sport; Politici în Mediul de Afaceri; Secretariatul pentru Egalitate de Şanse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Deocamdată nu avem în vedere ideea unui guvern din umbră.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Deocamdată nu avem în vedere ideea unui guvern din umbră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte