Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD condiţionează în continuare votul la buget de acceptarea unor amendamente sociale

Luni, 17 Decembrie 2007 (13:56:14)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că social-democraţii condiţionează votul din Parlament asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2008 de acceptarea unor amendamente cu caracter social.
  Geoană a spus că amendamentele pentru care PSD va insista în această săptămână, la dezbateri, sunt majorarea cu cel puţin 30% a salariilor cadrelor didactice, acordarea a 1% din PIB pentru cercetare, compensarea medicamentelor pentru pensionarii cu o pensie sub 400 de lei şi majorarea salariului minim pe economie.

Preşedintele PSD a afirmat că, în lipsa unei înţelegeri între sindicate şi Guven în privinţa majorării salariului minim pe economie la 540 de lei şi apoi la 640 de lei, PSD îşi va rezerva dreptul de a se raporta negativ la votul din Parlament asupra proiectului de buget.

Liderul social-democrat a spus că aceste amendamente ale PSD vor "cârpi" un buget construit pe o politică fiscală de dreapta, eventuala acceptare a acestor amendamente şi, implicit, votul pozitiv al parlamentarilor social-democraţi neechivalând cu o "cauţionare" a unei politici economice de dreapta.

Geoană a spus că, pe fond, construcţia bugetară prezentată de Guvern păcătuieşte prin ipotezele nerealiste de la care pleacă. El a calificat atitudinea Guvernului drept "o exuberanţă iraţională".

Preşedintele PSD a spus că principalii indicatori pe baza cărora şi-a construit Guvernul bugetul pe 2008 sunt nearealişti în raport cu prognozele asupra ratei inflaţiei, deficitului de cont curent şi rata absorbţiei fondurilor europene ale Băncii Naţionale.

Întrebat dacă a stabilit o întâlnire cu premierul Călin Popescu Tăriceanu sau cu ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, pentru discutarea amendamentelor impuse de PSD, Geoană a spus că "locul de negociere este în Parlament".

El a adăugat că premierul Tăriceanu va prezenta construcţia bugetară Parlamentului şi că este obligat să îşi revizuiască indicatorii macroeconomici, plecând de la ipoteze mai puţin "hiperoptimiste".

Legea bugetului de stat pe anul 2008 şi cea a bugetului asigurărilor sociale de stat au fost aprobate săptămâna trecută, cu amendamente, de Comisiile parlamentare de buget-finanţe. Proiectele vor intra marţi în dezbaterea Parlamentului.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, liberalul Varujan Vosganian, a declarat, luni, la finalul Biroului Politic Central al PNL, că au existat "înţelegeri" între liberali şi PSD, PRM, PC şi minorităţile naţionale pe proiectul bugetului de stat pe 2008, democraţii refuzând să ia parte la consultări.

"Săptămâna aceasta este extrem de importantă pentru finalizarea proiectului legii bugetului pe 2008. Bugetul păstrează amprenta liberală - reducerea fiscalităţii, alocarea unor sume considerabilă pentru proiecte de infrastructură", a declarat Vosganian.

Întrebat despre o posibilă înţelegere PNL-PSD pe buget, reclamată de democraţi la lucrările din Comisiile parlamentare de buget-finanţe, ministrul liberal a susţinut că înţelegerea nu a fost numai cu PSD, ci şi cu PRM, PC şi minorităţile naţionale.

"Lăsaţi-mă să mă demasc. Au existat înţelegeri şi cu PRM, şi cu PC, şi cu grupul minorităţilor, şi cu UDMR. Aceste înţelegeri nu au fost secrete. Eu am anunţat că voi începe consultări cu toate grupurile parlamentare", a completat Vosganian, adăugând că PD a refuzat să participe la aceste consultări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD condiţionează în continuare votul la buget de acceptarea unor amendamente sociale.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD condiţionează în continuare votul la buget de acceptarea unor amendamente sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte