Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Moarte suspectă la Spitalul Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz suspect de deces, înregistrat recent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, dă bătaie de cap medicilor legişti.

O femeie de 32 ani, din zona Liteni, mamă a trei copii şi însărcinată cu al patrulea, a murit în această unitate sanitară din cauze care deocamdată n-au putut fi stabilitate cu exactitate.

Lăcrămioara V., gravidă în aproximativ 3 luni, s-a prezentat la Spitalul Judeţean, iniţial în secţia de Boli Infecţioase, cu simptome de greţuri şi vărsături, dar la scurt timp, din cauza unei hemoragii, a fost transferată la Obstetrică - Ginecologie, secţie în care a ajuns cu avort în evoluţie.

Medicii care au preluat-o au remarcat starea deosebit de gravă în care se afla tânăra femeie, pe care au supus-o imediat unui set de investigaţii amănunţite.

Ipoteze

În ciuda tuturor analizelor făcute şi a tratamentului complex administrat, inclusiv şedinţe de dializă, după circa o săptămână, Lăcrămioara V. a murit.

Doctorii care au avut-o în grijă în toată această perioadă şi medicii legişti care au preluat ulterior cazul n-au reuşit deocamdată să-şi explice de ce anume suferea femeia şi care sunt condiţiile în care s-a produs decesul. Moartea suspectă a tinerei ar putea fi elucidată după finalizarea analizelor de laborator.

Vizavi de simptomele care au declanşat internarea Lăcrămioarei V., din zona Liteni, şi care au condus în cele din urmă la decesul acesteia, au circulat până acum mai multe variante.

Iniţial, semnele bolii au fost puse de familie pe seama unei toxiinfecţii alimentare, cauzate de consumul de icre alterate. Ipoteza a rămas în aer după ce aparţinătorii şi-au dat seama că nu acest aliment poate fi incriminat, în condiţiile în care inclusiv copiii victimei au mâncat din produsul respectiv şi n-au avut nimic.

S-a spus apoi că femeia ar fi avut ba hepatită, ba o infecţie cu streptococ, dar cert este că nimeni n-a putut da un verdict.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moarte suspectă la Spitalul Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 2792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Moarte suspectă la Spitalul Judeţean Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Conditii de spitalizare trimis de
(17 dec 2007, 12:47:51
Nu este de mirare in conditiile in care in Spitalul Suceava se cumpara inclusiv glucoza...Ar trebui sa vedeti sectia de neurologie a acestui spital...mai rau decat in filmele de groaza, despre conditiile de igiena nu se poate vorbi
2.   Indiferenta trimis de
(17 dec 2007, 15:33:44
Cum este posibil sa nu ajungi la un diagnostic dupa o saptamana ce o persona sta in spital .Ori medicul ce o trateaza putin il intereseaza . Tratamentu na fost corect dat s-au nu a fost prescris corect de medic .culpa dodeauna revine celui ce nu are nici un suport.Medicilor legisti scrie ca le da bataie de cap,pare un caz banal ,caavea hepatita ,ba o infectie cu streptococ, e asa dificil saajungi la un rezultat.
2.1  RE: Indiferenta trimis de
(18 dec 2007, 09:52:28
I se putea recolta o hemocultura,fiind si gravida in 3 luni ,putea sa si incercat un avort ,altfel nu se explica,putea fi un avort septic .....
3.   Rusine trimis de
(17 dec 2007, 17:58:36
pt medicii care au ingrijit-o....mai puteti dormi noaptea? RUSINE!
4.   In a cata zi au inceput sa o trateze? trimis de
(17 dec 2007, 19:04:24
As fi curioasa sa aflu din a cata zi a inceput pacienta sa beneficieze de tratament serios? Medicii suceveni nu isi pun problema ca neglijenta lor in serviciu sau greselile lor costa vieti. Sistemul sanitar nu e ca o fabrica unde o greseala poate sa treaca chiar neobservata. Aici se joaca cu vietile noastre, ale parintilor, fratilor, prietenilor si cunoscutilor nostri.

Ma revolta ca nu pot fi trasi la raspundere. Ar trebui pusi la plata sa ii usture chiar sa ii aduca la sapa de lemn. Oricum nu intorci omul din morti asa, dar ei trebuie invatati minte odata ca trebuie sa puna osul la treaba si sa isi dea interesul. Ca bun simt nu au oricum.
5.   Un simplu om trimis de
(17 dec 2007, 22:36:34
Eu nu stiu cum nu e rusine la medicii astia care iau atatia bani si noua ni se iau o groaza de bani pentru sanatate si pana la urma nu ai nici un medicament compesant.Oare mai pot dormi noapte ?cum pot fi asa de indiferenti?

'
6.   Naravu din fire trimis de
(18 dec 2007, 10:10:12
Am ajuns cu copilul meu noaptea [miercuri spre joi] in urgente ,[acum 9 ,ani]itr-o criza de abdomen dureros ,si pana vineri dimineata nu i s-a facut nici o analiza ,vineri i s-a recoltat o urina ,atat[.nu dormea noaptea de durere,.]Sambata dimineata ,am luat foaia de cons.[fara stirea doctorului desigur],si in urma unei rx. gastric i s-a descoperit un ulcer gastric,.DR JUGANARU ,a raspuns in modul cel mai tupeist posibil si senin :"ppppppppppppai daca nu ai COLABORAT cu mine draga ,ce sa-ti fac?"EU I-AM RASPUNS SA-MI FACA BILETUL DE EXTERNARE ,si dintr-un motiv anume sa fie bucuros ca nu-i voi face scandal public in MASMEDIA,.N-am mai auzit nimic despre acest MEDIC ....DE SPITAL JUDETEAN,DAR II DORESC SA-SI AMINTEASCA IN STATUTUL DE PENSIONAR CATE ALTE ASEMENEA ATITUDINI DE medic JOSNIC O MAI FI AVUT ,SI CATI COPII NEVINOVATI ,SAU VINOVATI DE SARACIA PARINTILOR ,OR FI MURIT DIN CAUZA LUI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte