Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investitorii români pot cumpăra insule exotice cu preţuri pornind de la câteva sute de mii de euro

Luni, 17 Decembrie 2007 (13:19:40)

Românii care doresc să cumpere insule în diferite zone ale lumii au posibilitatea de a achiziţiona astfel de proprietăţi printr-un serviciu lansat de firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of România, preţurile variind de la câteva sute de mii de euro la peste 20 milioane euro.
 
  Preţurile diferă în funcţie de poziţionare, acces, dezvoltarea zonei (utilităţi, infrastructură) şi facilităţile existente.

În categoria de preţ inferioară, costul de achiziţie al unei astfel de proprietăţi se plasează de multe ori sub nivelul pe care unii dezvoltatori de locuinţe îl solicită pentru apartamente de circa 200-250 de metri pătraţi în Bucureşti.

"Am lansat acest serviciu ca urmare a cererii existente. Compania a intermediat deja o tranzacţie în cursul acestui an, prin care un om de afaceri român a cumpărat un teren de 1.000 de metri pătraţi în St. Maarten, zona Caraibe", se arată într-un comunicat al Coldwell Banker.

Pentru a răspunde cererii de pe piaţă, compania a lansat un catalog cu insule din America de Nord, Caraibe, America de Sud, Europa, Asia şi Pacificul de Sud, ale căror preţuri pornesc de la câteva sute de mii de euro şi ajung până la 27 de milioane de euro.

Cele mai scumpe proprietăţi aflate la vânzare sunt localizate în arhipelagul Polinezia Franceză, unde insula Motu Tane este disponibilă pentru 27 milioane de euro, şi în Fiji - Insula Blue Lagoon, care costă 25 milioane de euro.

Printre cele mai accesibile oferte se numără Pearl Lagoon Island din cadrul Cook Islands (zona Pacificului de Sud), scoasă la vânzare la preţul de 340.000 euro, şi Blue Hole Caye în Belize (Caraibe), disponibilă pentru 442.000 euro.

"Achiziţiile de insule se fac în diferite scopuri. Unii oameni de afaceri achiziţionează insule cu totul nedezvoltate la un preţ foarte accesibil, instalează utilităţile şi construiesc locuinţele pentru a le revinde mai departe – în acest caz vorbim de scopul investiţional. De cele mai multe ori, investitorii cumpără astfel de proprietăţi pentru a amenaja staţiuni turistice. Investiţia în acest caz este mult mai mare, însă şi rata de profit creşte simţitor", se precizează în comunicat.

Astfel de proprietăţi sunt achiziţionate şi pentru uz propriu, ca destinaţii de vacanţă sau pentru amenajarea unei reşedinţe permanente.

Coldwell Banker Affiliates of Romania oferă servicii de consultanţă şi brokeraj pe toate segmentele pieţei prin cele şase puncte de lucru, trei în Bucureşti şi câte unul în Ploieşti, Câmpulung şi Braşov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investitorii români pot cumpăra insule exotice cu preţuri pornind de la câteva sute de mii de euro.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investitorii români pot cumpăra insule exotice cu preţuri pornind de la câteva sute de mii de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte