Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 19 (8548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitari suceveni, desemnați în comisia de evaluare pentru „Gala Cercetării Românești”

Joi, 25 Ianuarie 2024 (14:47:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia de evaluare  a ”Galei Cercetării Românești” va beneficia în acest an de aportul important a două personalități academice ale Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV). Comunitatea academică suceveană salută astfel desemnarea profesorului univ. dr. Mihai Dimian, prorector cu activitatea ştiinţifică al Universităţii „Ştefan cel Mare”, în calitatea de preşedinte al Comisiei de evaluare calitativă a cererilor de premiere, precum și a prof. univ. dr. ing. Laura Bouriaud, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat al USV, ca membru în comisia de specialitate pentru domeniul Ştiinţele Vieţii.

”Gala Cercetării Românești” este un program dedicat premierii unor rezultate remarcabile obținute în domeniul științei și tehnologiei, fiind organizat anual de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Comisia de evaluare calitativă a cererilor de premiere este alcătuită din 54 de personalităţi ale lumii ştiinţifice româneşti, cu largă recunoaştere internaţională în cele 11 domenii ale competiţiei, pe baza propunerilor făcute de Prezidiul Academiei Române, Consiliul Național al Cercetării Științifice, Colegiul Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare și Inovare şi Consiliul Național al Rectorilor.

„Este un adevărat privilegiu şi o mare responsabilitate să reprezint comunitatea științifică în calitate de președinte al Comisiei de evaluare calitativă a cererilor de premiere în cadrul Galei Cercetării Românești. Prezidarea unui astfel de for științific, din care fac parte academicieni, rectori, cercetători români de renume pe plan internațional, mă onorează și reprezintă poate şi o invitaţie adresată cercetătorilor români din străinătate să revină acasă şi să contribuie la dezvoltarea sistemului românesc de cercetare. Aștept cu nerăbdare să-i celebrăm pe performerii cercetării științifice româneşti din anul 2023. Sper ca poveștile lor de succes să inspire întreaga comunitate de cercetare științifică și să ofere suficiente motive pentru ca generațiile care vin să viseze! Să creeze! Să inoveze!”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Dimian.

În cadrul ”Galei Cercetării Românești” se acordă un singur premiu pentru fiecare domeniu științific de premiere, depunerea cererilor realizându-se până la 31 ianuarie 2024. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 27 februarie 2024, la Opera Națională București. Domeniile științifice pentru care se acordă premiile Galei cercetării românești, ediția 2024, sunt următoarele: Științe inginerești – Premiul „Henri Coandă” în cuantum de 300.000 lei; Matematică și informatică – Premiul „Grigore Constantin Moisil“ în cuantum de 300.000 lei; Științele pământului, mediu și schimbări climatice – Premiul „Grigore Cobălcescu” în cuantum de 300.000 lei; Științele vieții – Premiul „George Emil Palade” în cuantum de 300.000 lei; Chimie – Premiul „Raluca Rîpan” în cuantum de 300.000 lei; Energie și materiale avansate – Premiul „Nicolae Vasilescu Karpen” în cuantum de 300.000 lei; Fizică – Premiul „Șerban Țițeica” în cuantum de 300.000 lei; Biotehnologii – Premiul „Gheorghe Ionescu-Șișești” în cuantum de 300.000 lei; Științe umaniste – Premiul „Dimitrie Cantemir” în cuantum de 300.000 lei; Medicină – Premiul „Ana Aslan” în cuantum de 300.000 lei; Științe sociale și economie – Premiul „Mattei Dogan” în cuantum de 300.000 lei. Pentru a afla mai multe detalii privind organizarea și derularea evenimentului accesați https://www.mcid.gov.ro/gala-cercetarii-romanesti/ .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitari suceveni, desemnați în comisia de evaluare pentru „Gala Cercetării Românești”.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Universitari suceveni, desemnați în comisia de evaluare pentru „Gala Cercetării Românești”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei