Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 19 (8548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delăsare

Curățarea trotuarelor de gheață și zăpadă, o obligație a tuturor, complet uitată

Joi, 25 Ianuarie 2024 (13:54:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alternanța între temperaturi mai ridicate în timpul zilei și cele mai scăzute din timpul nopții a dus la formarea unui strat periculos de gheață subțire, foarte alunecoasă, pe multe trotuare din Suceava și nu numai, oriunde zăpada topită s-a scurs și a înghețat ulterior.

Dacă pe principalele căi de acces antiderapantul împrăștiat de echipele de salubrizare, prezente în teren, și-a făcut efectul, pe trotuarele dintre blocuri dar și în zone comerciale, intens circulate, stratul de gheață era „oglindă”, chiar și după primele ore ale dimineții. Asta deoarece toată lumea s-a învățat că „trebuie să se facă”, uitând complet că toți au obligația de a interveni la deszăpezire și îndepărtarea gheții de pe trotuare și locurile de parcare.

Aceeași obligație, de a da cu lopata atunci când ninge și se depune zăpadă dar și de a îndepărta stratul de gheață de pe trotuare, când se formează, o au și cei din București și cei din Suceava, sau alte orașe din țară, diferă doar amenzile care li se pot aplica, pentru că se stabilesc prin decizie de Consiliu Local.

La Suceava, amenzile la persoanele fizice sunt cuprinse între 500 și 1000 de lei iar la cele juridice între 800 și 2000 de lei.

Iar conform HCL 266/2023, deținătorii de imobile, sub orice titlu, au obligația de a menține permanent curățenia trotuarelor, de a înlătura de îndată zăpada sau gheața de pe acestea, țurțurii de la jgheaburi, streșini și uluce, precum și de pe acoperișuri și terase, pentru a nu pune în pericol trecătorii.

Practic, aceste lucrări de întreținere a trotuarelor, căilor de acces de la intrările în bloc, magazine sau orice alte spații, sunt responsabilitatea fiecăruia dintre noi, pentru binele tuturor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curățarea trotuarelor de gheață și zăpadă, o obligație a tuturor, complet uitată.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curățarea trotuarelor de gheață și zăpadă, o obligație a tuturor, complet uitată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei