Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 19 (8548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

14 studenţi şi masteranzi francezi efectuează stagii de practică pedagogică în instituții de învățământ din judeţul Suceava

Joi, 25 Ianuarie 2024 (13:32:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

14 studenţi şi masteranzi francezi efectuează stagii de practică pedagogică în 14 instituții de învățământ din judeţul Suceava: Alianţa Franceză din Suceava, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Petru Rareș”, Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Școala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială Nr. 4, Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza”, Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Școala Gimnazială Ipotești, Şcoala Gimnazială Bosanci, Şcoala Nr. 6 „Ioan Ciurea” Fălticeni. 

Acest lucru este posibil datorită parteneriatului dintre Alianța Franceză din Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Inspectoratul Școlar Județean Suceava, care continuă un amplu proiect de colaborare cu Institutul Național Superior al Profesoratului și Educației (INSPE) din cadrul Universității Champagne - Ardennes Reims, Franța.

Proiectul a demarat în anul 2022, când, pentru prima dată, 19 studenţi francezi au susţinut cursuri în 9 şcoli din judeţul Suceava şi la Alianţa Franceză. În fiecare an, numărul unităţilor de învăţământ a crescut, ajungându-se în 2024 la 13 şcoli şi licee.

Stagiul destinat studenţilor francezi a demarat luni, 22 ianuarie 2024, şi se va încheia pe data de 9 februarie 2024. În perioada 11-22 martie 2024, o nouă serie de studenţi masteranzi francezi se vor afla în unităţile de învăţământ sucevene.

Studenții francezi care beneficiază în anul 2024 de această formare în cadrul proiectului de colaborare cu INSPE Reims sunt studenţi în anul III şi masteranzi în anul 1 la specializarea Métiers de l’enseignement, de l’éducation et de la formation/Meserii ale învățării, educației și formării (MEES) și fac parte din a treia generație de studenţi care au posibilitatea să aleagă filiera de predare în străinătate (option Enseigner à l’international), de unde și interesul de a urma un stagiu practic în unităţile de învăţământ din România. Această experiență pedagogică și culturală prevede o săptămână de asistență la orele susținute de profesorii români şi una sau două săptămâni de activități de predare în limba franceză, la diverse niveluri de studiu. Programul include întâlniri de lucru, mese rotunde pe tema educaţiei (anul acesta, pe 31 ianuarie, la Alianţa Franceză din Suceava), participări la activități culturale și artistice, vizite organizate în municipiul şi judeţul Suceava.

Alianța Franceză din Suceava și INSPE Reims au avut, de-a lungul timpului, numeroase colaborări ştiinţifice şi didactice: cele două instituţii au depus în anul 2021 şi 2022, în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, un proiect Erasmus+ Teacher Academies. În anul 2024, INSPE Reims şi Universitatea „Ştefan cel Mare” vor fi din nou parteneri în cadrul unui proiect Erasmus+ destinat formării didactice a studenţilor de la Facultatea de Ştiinţele Educaţiei şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 14 studenţi şi masteranzi francezi efectuează stagii de practică pedagogică în instituții de învățământ din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
14 studenţi şi masteranzi francezi efectuează stagii de practică pedagogică în instituții de învățământ din judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei