Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 13 (8542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

S-au retras din „Cornul și laptele” centralizat și gestionează pe plan local masa elevilor

Joi, 18 Ianuarie 2024 (12:21:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Retragerea comunei Horodnic de Sus din sistemul centralizat de aplicare a programului „Corn și lapte” pentru elevi a fost oficializată în ședința de joi a Consiliului Județean Suceava, când deliberativul a aprobat ca banii care s-ar fi cheltuit pentru achiziționarea celor două produse pentru elevii din comună să fie transferați administrației locale.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că din calcule a reieșit că este vorba despre suma de 175.530 de lei, cu care primăria din Horodnic de Sus „va achiziționa corn și lapte pe cont propriu” pentru cei 672 de elevi din comună.

„Toate celelalte 113 primării din județ au fost de acord să ne ocupăm noi, Consiliul Județean, de achiziție”, a declarat Flutur. Suma totală alocată pentru cumpărarea de cornuri și lapte pentru cei peste 81.000 de școlari și preșcolari din unitățile de învățământ din județul Suceava este de 20,9 milioane de lei, dar până la această dată livrarea produselor alimentare pentru anul școlar în curs nu a început din cauza unor blocaje la nivel legislativ.

Inițiativa primarului din Horodnic de Sus, Valentin Luță, a fost apreciată atât de Flutur, cât și de ceilalți 36 de membri ai deliberativului prezenți, care au votat în unanimitate pentru defalcarea sumei alocate programului în județ și transferul achiziției produselor pe plan local. „Poate fi un program pilot la Horodnic”, a spus Gheorghe Flutur. „Toate UAT-urile ar trebui să se gândească la asta”, a fost de părere consilierul PSD Gheorghe Iacob.   

Comunitatea locală din Horodnic de Sus n-a așteptat însă banii de la Consiliul Județean pentru a da zilnic o gustare elevilor. În luna octombrie a anului trecut a început să ofere zilnic o gustare caldă copiilor de la școlile și grădinițele din comună. Zilnic, la amiază, copiii primesc un sandviș cu o greutate de 300 de grame, făcut din produse locale, pregătit în cantina „Căsuța cu bucate” care a fost construită de primărie special pentru acest program local și a fost inaugurată în vara anului trecut. Activitate este gestionată de o societate comercială, HDS Căsuța cu bucate, acționarul unic fiind Consiliul Local al comunei Horodnic de Sus.

Finanțarea este în mare parte asigurată de comunitate, atât prin primărie și consiliul local, cât și din mediul economic și societatea civilă. Proiectul poate fi susținut inclusiv prin donarea de 2% din impozitul pe venit, de către persoane fizice și 20% din impozitul pe profit, de către firme.  

Din calculele făcute de administrația locală, suma minimă necesară pentru a asigura într-o zi o gustare pentru copii este de circa 6.000 de lei, 400.000 – 500.000 de lei/ an școlar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au retras din „Cornul și laptele” centralizat și gestionează pe plan local masa elevilor.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-au retras din „Cornul și laptele” centralizat și gestionează pe plan local masa elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei