Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 13 (8542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nepotul primarului Ion Lungu a devenit primul arhitect-șef al Sucevei de după Revoluție

Joi, 18 Ianuarie 2024 (15:10:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de săptămâna aceasta, municipiul Suceava are arhitect-șef, un post care nu a fost ocupat de mai bine de 30 de ani, deși este unul foarte important.

Noul arhitect-șef al Sucevei este un tânăr de 34 de ani, care a terminat studiile la Iași, a ajuns la Primăria Suceava prin transfer, de la Moara, în urmă cu aproximativ cinci ani, și se numește Ioan C. Lungu.

Faptul că numele său de familie este același cu al primarului Sucevei, Ion Lungu, nu este o coincidență, deoarece este nepotul acestuia, după cum a precizat chiar edilul, care a recunoscut că această numire în funcție îl pune într-o situație delicată, deși nu este nici o ilegalitate.

„Noi ne chinuim de foarte mulți ani să avem arhitect-șef al orașului, este o necesitate, am avut și concurs organizat și nu s-a ocupat postul. Cei care au deja un renume și cabinete proprii nu vin pe postul de la primărie, câștigă mai mult în privat, din contracte. Acest tânăr e venit de câțiva ani la Primăria Suceava și are deja realizări notabile, lui i se datorează faptul că după multe eforturi s-a aprobat Planul Urbanistic General, care era blocat la București, dar și un alt proiect de succes, foarte modern -GIS Urban.

Este o situație delicată pentru mine, ținând cont de legătura de rudenie, știu că va naște discuții, dar acest tânăr arhitect este un bun profesionist, un om muncitor, care a dovedit că e dornic să facă multe și e dispus să se perfecționeze. Numirea în funcție este interimară, pe o perioadă de șase luni, urmează ca în perioada următoare să organizăm din nou concurs de ocupare a postului de arhitect-șef al Sucevei”, a declarat primarul Ion Lungu.

Concursul anterior de ocupare a postului de arhitect-șef al Sucevei a avut loc în martie 2021. 

Conform organigramei Primăriei Suceava, arhitectul-șef al municipiului răspunde direct primarului și are în subordine Direcția urbanism, amenajarea teritoriului și cadastru, Serviciul urbanism şi amenajarea teritoriului și Compartimentul strategii urbane şi gestionare documentaţii de urbanism.

Salariul arhitectului-șef al Sucevei este 16.515 lei brut, adică aproximativ 9.600 lei net.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nepotul primarului Ion Lungu a devenit primul arhitect-șef al Sucevei de după Revoluție.
 Vizualizări articol: 3562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Nepotul primarului Ion Lungu a devenit primul arhitect-șef al Sucevei de după Revoluție2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei