Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 13 (8542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dorneanul Valică Gorea, fost preşedinte al Agenţiei Nucleare din România și subprefect de Suceava, a murit miercuri noapte în spital la Pitești

Joi, 18 Ianuarie 2024 (13:34:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul președinte al Agenţiei Nucleare din România în perioada 2008-2009 și subprefect de Suceava între anii 1997-2000, dorneanul Valică Gorea, a murit în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui accident vascular cerebral masiv. Potrivit familiei, Valică Gorea era internat din cauza unor probleme mai vechi de sănătate în secția ORL a unui spital din Pitești, un oraș în care dorneanul a lucrat 14 ani și de care a rămas foarte legat. În noaptea de miercuri spre joi a făcut un AVC puternic și în ciuda eforturilor medicilor nu a mai putut fi salvat. În data de 22 martie ar fi împlinit 78 de ani.

Valică Gorea va fi înmormântat duminică, la ora 12.00, în cimitirul catolic din Vatra Dornei. Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului subprefect de Suceava va fi adus de la Pitești în cursul zilei de vineri și va fi depus la capela cimitirului catolic. Vineri seara, dornenii, foștii colegi din Organizaţia Judeţeană a PNL Suceava, pe care a și condus-o ca președinte la un moment dat, foștii colegi din administrație pot merge la capelă pentru un ultim omagiu.

Valică Gorea a fost specialist în chimia elementelor radioactive. În perioada 1974-1988 a lucrat la Institutul de Reactori Nucleari din Piteşti, a coordonat întreaga investiţie de la fabrica de combustibili nucleari, unde apoi a fost cercetător ştiinţific principal şi a avut trei brevete de invenţie în tehnologiile uraniului, plutoniului şi zirconiului. A absolvit mai multe cursuri privind securitatea nucleară și a fost coautor al mai multor lucrări de specialitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorneanul Valică Gorea, fost preşedinte al Agenţiei Nucleare din România și subprefect de Suceava, a murit miercuri noapte în spital la Pitești.
 Vizualizări articol: 2014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dorneanul Valică Gorea, fost preşedinte al Agenţiei Nucleare din România și subprefect de Suceava, a murit miercuri noapte în spital la Pitești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei