Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 13 (8542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Furnizarea căldurii în Bazarul Sucevei, verificată de Lucian Harșovschi în cea mai geroasă perioadă a anului

Joi, 18 Ianuarie 2024 (16:12:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Modul în care este asigurată încălzirea în cel mai mare complex comercial al Sucevei, Bazarul, recent racordat la sistemul de termoficare al orașului, a fost verificat în teren de către viceprimarul Lucian Harșovschi.

Acesta a stat de vorbă atât cu cei care se ocupă de gestionarea Bazarului, cât și cu oamenii care lucrează acolo și cei care vin la cumpărături, adică beneficiarii direcți ai investiției de aproape 6 milioane de euro, făcută din fondurile proprii ale Primăriei Suceava.

„Furnizarea căldurii în Bazar a fost pornită în luna decembrie și pe 25 ianuarie e programată recepția finală. Suntem legați la sistemul centralizat de termoficare al orașului, iar încălzirea în halele 1-3 și 2-4 se face cu ventiloconvectoare și perdele de căldură. Este un sistem care asigură iarna căldură, iar vara răcoare – vom vedea atunci când vine vremea”, a spus Lucian Harșovschi, care, pentru a se convinge de eficiența sistemului, a făcut un „test fără geacă”, într-una din cele mai geroase dimineți din ianuarie. Practic, a lăsat haina călduroasă, de iarnă, cu care a venit, pe taraba unui comerciant și a făcut un tur al celor două hale modernizate, cu chioșcuri, îmbrăcat doar cu hainele ușoare pe care le purta dedesubt.

Astfel, a pornit să „culeagă impresii la cald”, din Bazar, să afle ce spun comercianții și cumpărătorii despre noile condiții și cât de mulțumiți sunt de lucrările realizate.

„Mai sunt unele remedieri de făcut și i-am atenționat pe cei din comisia de recepție să fie foarte atenți la ceea ce semnează, întrucât sunt direct răspunzători în caz de nereguli. Voi mai veni și neanunțat în bazar, pentru că este o investiție importantă și cei care vând aici dar și cei care vin să cumpere trebuie să beneficieze de modernizările făcute”, a concluzionat Lucian Harșovschi, după turul făcut pentru a vedea cum face față sistemul de termoficare celor mai geroase zile din an, în condițiile în care și suprafața vizată este foarte mare și cu pereți înalți.

Valoarea proiectului de furnizare a căldurii în Bazar este de 29.832.815 lei, iar lucrările realizate cuprind, printre altele: acoperiș și pereți termoizolanți; tâmplărie geam; montaj aeroterme; montaj perdele aer; răcitoare aer acoperiș; rețea hidranți.

Încălzirea este asigurată cu ajutorul a 70 de aeroterme și 50 perdele de aer. De asemenea s-au montat și 24 de aparate de ventilație (pentru anotimpul cald) tip ERV de 25 kw și 18.000 mc pe oră fiecare. S-au montat 500 de corpuri de iluminat tip LED.

Totul este centralizat și în funcție de temperatura exterioară se reglează automat temperatura din interiorul halelor.

Modulul termic, care este racordat la sistemul de încălzire centralizat al orașului, are o putere de 2.500 Kw.

Pentru conectarea complexului comercial la termoficarea orașului au fost necesare lucrări ample, de extindere a rețelelor de termoficare într-o zonă nouă, pe o suprafață de câteva hectare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea căldurii în Bazarul Sucevei, verificată de Lucian Harșovschi în cea mai geroasă perioadă a anului.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Furnizarea căldurii în Bazarul Sucevei, verificată de Lucian Harșovschi în cea mai geroasă perioadă a anului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei