Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 13 (8542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prima ediție a Campionatului Balcanic de Ciclocros se va desfășura la Vatra Dornei, într-un cadru hibernal

Joi, 18 Ianuarie 2024 (13:24:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Țara noastră va organiza pe data de 20 ianuarie prima ediție a Campionatului Balcanic de Ciclocros, iar locația aleasă de Federația Română de Atletism pentru a găzdui această competiție este municipiul Vatra Dornei.

De bunul mers al întrecerii se ocupă Asociația Clubul Sportiv a Pedal Forward, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism, cu Uniunea Ciclistă Balcanică și cu Agenția Națională pentru Sport. La startul concursului se așteaptă sportivi din 12 țări, este vorba de Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia și România.

„Ideea Campionatului Balcanic la Vatra Dornei a venit după ce am participat aici la mai multe evenimente de Ciclocros în calitate de manager. Ne-am dat seama că Vatra Dornei poate fi cadrul perfect pentru un concurs de amploare și ne-am pus pe muncă. Totul se desfășoară în oraș, aducem ciclismul în centrul comunității și-l transformăm în motiv de festival. Pe zona pietonală din fața Centrului Muzeal Palatul Dornelor (cazinoul Dornean restaurat și readus comunității după 33 de ani) ne dăm întâlnire cu cei mai buni rideri de ciclocros din Balcani. Ei vor parcurge un traseu tehnic, cu o lungime de 2,8 kilometri, posibil acoperit de zăpadă, prin vechiul parc al Stațiunii Vatra Dornei”, a declarat Bogdan Brînză, președintele ACS a Pedal Forward.

Cursa va putea fi urmărită de spectatori și de turiștii aflați în acel moment la Vatra Dornei, atât fizic, cât și pe ecranul instalat în zona de start. Tot acolo se va desfășura un mic festival de folclor și un brunch pus la cale de partenerii de la Asociația Țara Dornelor.

„După festivitatea de premiere a curselor de ciclism, va avea loc un nightrun pe traseul de ciclocros, pe nocturnă. Încheiem cu o petrecere în aer liber, unde vom recunoaşte participanții după căciulile colorate primite în kit-ul de participare, oferite de partenerul nostru, Himalaya. Obiectivul nostru este să punem Vatra Dornei și Bucovina pe harta ciclismului din sud-estul Europei. Suntem încântați de modul în care Primăria Vatra Dornei și Consiliul Județean Suceava susțin acest eveniment și de sprijinul primit din partea mediului de afaceri dornean”, a precizat Bogdan Brînză.

Concomitent cu Campionatul Balcanic se va desfășura Cupa României la Ciclocros, Vatra Dornei CX Cup powered by Aqua Carpatica. Întrecerea susține și o cauză socială, partenerul Woom Bikes România urmând să ofere 10 biciclete pentru copiii de la Asociația Filantropică Creștină Sfinții Voievozi Mihail și Gavril din Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima ediție a Campionatului Balcanic de Ciclocros se va desfășura la Vatra Dornei, într-un cadru hibernal.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima ediție a Campionatului Balcanic de Ciclocros se va desfășura la Vatra Dornei, într-un cadru hibernal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei