Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 13 (8542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrările de la simulările examenelor vor fi corectate digital. Profesorii pot face evaluarea de acasă

Joi, 18 Ianuarie 2024 (13:56:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul lunii viitoare, elevii claselor a VIII-a vor susține simularea examenului de evaluare națională, la disciplinele limba română și matematică. Urmează, începând cu 4 martie, și simularea examenului de bacalaureat, pentru elevii de liceu.

Toate tezele elevilor vor fi corectate în format digitalizat, ministerul Educației oferind detalii despre această nouă formă de evaluare.

Într-o primă fază, după finalizarea probei, toate tezele vor fi scanate în clasă, apoi încărcate într-o platformă securizată și ulterior distribuite în mod automat și aleatoriu corectorilor logați în program. În plus, lucrările vor fi repartizate, printr-un click, către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații.

Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori corectori.

Obiectivul acestei măsuri este eliminarea erorilor umane în corectarea examenului.

De menționat că acest sistem a fost implementat pentru prima dată la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat din 2023.

”Am luat feedbackul cadrelor didactice implicate, al celor care au corectat. Într-o proporţie covârşitoare, mult peste 90%, au zis că ar prefera să continue în această formulă. Se elimină greşelile datorate oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notaţi pe diferiţi itemi, face automat adunările, şi există şi posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor. O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naționale, inclusiv la simulările din acest an”, a menționat ministerul Educației, Ligia Deca.

Printre beneficiile evaluării digitalizate, ministerul mai numește eliminarea birocrației; reducerea timpului de lucru destinat evaluării; transmiterea, în mod automat și aleatoriu, către alți doi evaluatori, a lucrărilor pentru care diferența dintre notele acordate de cei doi evaluatori inițiali este mai mare de un punct; scăderea riscului erorii umane; posibilitatea realizării unor analize complexe a rezultatelor examenelor.

 

·        Profesorii pot corecta de acasă

 

Pentru evaluarea digitalizată se vor folosi scanere distribuite și instalate în fiecare centru de examen. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării.

Potrivit metodologiei, profesorii pot evalua lucrările elevilor din laboratorul de informatică, din cancelarie, cabinetul disciplinei, precum și de acasă.

De asemenea, în situația în care platforma semnalează o diferență mai mare de un punct între notele acordate de cei doi profesori evaluatori, lucrarea va fi transmisă automat și aleatoriu către alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, se calculează nota finală din cele 4 note, după eliminarea celor două note extreme, ca medie aritmetică având două zecimale, fără rotunjire, a celor două note centrale.

Potrivit calendarului, elevii de clasa a VIII-a vor susține probele simulării evaluării naționale în zilele de 5 și 6 februarie. Rezultatele vor fi afișate pe 23 februarie.

Cât privește examenul de bacalaureat, liceenii vor susține prima probă, limba și literatura română, pe 4 martie.
Pe 5 martie este programată proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), 6 martie - proba la alegere a profilului și a specializării, 7 martie – limba maternă.
Pe 15 martie vor fi comunicate rezultatele.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de la simulările examenelor vor fi corectate digital. Profesorii pot face evaluarea de acasă.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările de la simulările examenelor vor fi corectate digital. Profesorii pot face evaluarea de acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei