Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 13 (8542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Protestul fermierilor din Vama Siret continuă. Vineri se împlinesc patru zile de când aproape totul e blocat

Joi, 18 Ianuarie 2024 (16:56:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vama Siret este blocată de luni la amiază, iar fermierii nu au nici cea mai mică intenție de a stopa protestul. Câteva sute de tiruri ucrainene au tranzitat frontiera spre țara vecină, dar pe sensul de intrare blocada este totală, cu peste 1.100 de tiruri care stau în parcări și pe drumul spre Cernăuți în cozi de peste 30 de kilometri. Trei din cele patru benzi de mers de pe drumul european 85, din zona punctului de trecere a frontierei de la Siret, rămân blocate de tractoare, utilaje agricole și camioane. Pe singura arteră liberă se circulă alternativ, în ambele sensuri de mers.

Potrivit convenției de miercuri dimineață, câte 10 tiruri ucrainene au permisiunea de a trece o dată pe oră. În felul acesta, până joi după-amiază au putut părăsi România ceva mai mult de 300 de tiruri. Printre protestatari și-a făcut apariția prefectul de Suceava, dar și mai mulți șefi de instituții descentralizate. Una dintre nemulțumirile fermierilor era aceea că APIA Suceava a întârziat plata subvențiilor, aspect care s-a dovedit parțial adevărat. În acest moment, încă se fac deconturi pentru campania din 2023, iar gradul de efectuare a plăților este de 95%. În acest context, prefectul a cerut conducerii APIA să fie achitate cât mai rapid subvențiile restante, dar și verificarea în teren a unor neconformități semnalate de fermieri.

O altă solicitare către prefectul Alexandru Moldovan a fost aceea ca zona unde sunt masate tractoarele și camioanele să fie luminată pe timp de noapte, după ce avaria de acum circa două luni nu a fost remediată nici până acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestul fermierilor din Vama Siret continuă. Vineri se împlinesc patru zile de când aproape totul e blocat.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protestul fermierilor din Vama Siret continuă. Vineri se împlinesc patru zile de când aproape totul e blocat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei