Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 13 (8542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Două dosare

Afaceristul Bogdan Pascari ar fi primit pentru autoturismul Ferrari un ordin de plată fals

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arestat timp de câteva zile la București pentru că ar fi înșelat un francez căruia i-ar fi vândut un autoturism marca Ferrari California, afaceristul sucevean Bogdan Pascari spune că a acționat de bună-credință și că totul putea fi rezolvat mult mai simplu dacă se luau în considerare și argumentele sale. Înainte de a ajunge în arest la București, Bogdan Pascari a depus, la rândul său, o plângere penală, iar zilele acestea a fost chemat pentru audieri la Poliție, în calitate de parte vătămată. ”Au existat două dosare distincte: o plângere a mea și una a cetățeanului francez. În mod normal, cele două dosare, de la București și Suceava, trebuiau conexate și nu s-ar mai fi ajuns să stau arestat de pomană”, a precizat Bogdan Pascari.

Acesta spune că potrivit înțelegerii inițiale, cumpărătorul autoturismului marca Ferrari California trebuia să achite integral prețul convenit înainte de ridicarea bunului, ceea ce nu s-ar fi întâmplat.

”Bunul se afla în București, unde a fost verificat la un service autorizat, conform înțelegerii. După verificare s-a confirmat tranzacția de către ambele părți, urmând ca clientul, cetățean francez, să efectueze plata întregului preț pentru bunul tranzacționat, iar după momentul și confirmarea încasării sumei în contul vânzătorului, bunul să fie ridicat de către un reprezentant al cumpărătorului. Cumpărătorul a transmis vânzătorului copia ordinului de plată efectuat, copie în format listat, într-o fotografie, copie în care sunt evidențiate foarte corect și lizibil datele vânzătorului, denumire beneficiar, iban, cod referință mesaj swift, data tranzacției și data debitării contului. Timp de 7 zile suma din transfer nu s-a încasat, zile în care s-a ținut legătura cu cei de la bancă, prin apeluri telefonice de verificare încasare sau generare mesaj cod swift de încasare, termen în care răspunsurile reprezentanților băncii în urma verificărilor erau că nu este generat nici un mesaj swift de încasare în acel număr de cont. Conform copiei ordinului de plată, transfer generat în data de 28.04.2023 și având ca dată de debitare data de 02.05.2023, până la data de 21.05.2023, conform răspunsului băncii pe mail și răspunsurilor telefonice din această perioadă, reiese clar că suma de 92.500 de euro, conform ordinului de plată, nu s-a încasat și că acest ordin de plată prezentat a fost unul fals. În toată această perioadă, în care cumpărătorul a susținut în permanență că plata este reală și că trebuie verificată și urmărită încasarea, plata efectivă nu s-a produs. În baza ordinului de plată fals transmis imediat înțelegerii, cumpărătorul a insistat să ridice mașina imediat, susținând că suma va fi încasată. Am transmis răspuns categoric că bunul, respectiv mașina, nu va fi încărcată până când suma nu este încasată integral în cont”, este punctul de vedere oferit de Bogdan Pascari în cazul autoturismului marca Ferrari California.

Acesta susține că după ce și-a dat seama că ordinul de plată era fals a vândut autoturismul altei persoane, iar cel care l-a reclamat i-a remis și el o sumă importantă de bani, pe care a decis să i-o returneze în tranșe. De aici ar fi plecat și plângerea penală depusă la București. Bogdan Pascari spune că a prezentat toate documentele legate de acest caz, numai că i s-ar fi cerut să rezolve problema imediat și nu în tranșe. Așa se face că a ajuns în arest preventiv.

După cele câteva zile petrecute în arest în luna noiembrie a anului trecut, Bogdan Pascari a fost eliberat după ce judecătorii au constatat că părțile s-au împăcat, iar dosarul instrumentat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a rămas fără obiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristul Bogdan Pascari ar fi primit pentru autoturismul Ferrari un ordin de plată fals.
 Vizualizări articol: 2324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Afaceristul Bogdan Pascari ar fi primit pentru autoturismul Ferrari un ordin de plată fals1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei