Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 229 (8453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Senatul Universității „Ștefan cel Mare” a numit cei 9 medici-șefi ai secțiilor clinice din Spitalul Clinic de Urgență Suceava

Vineri, 29 Septembrie 2023 (13:19:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi conferențiari, șase șefi de lucrări și un lector universitar au fost numiți de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în funcțiile de medici-șefi ai secțiilor clinice din Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”. Pentru cele 9 posturi de medici-șefi, Senatul universității i-a nominalizat pe conferențiarii universitari dr. Dimitrie Siriopol și dr. Roxana Filip șefii secțiilor clinice Nefrologie, respectiv Laboratorul clinic BK și biologie moleculară. 

Alte șase secții clinice sunt conduse de șefi de lucrări: Diabet zaharat și nutriție – dr. Claudiu Cobuz, Reumatologie – dr. Codruța Iulia Bran, Chirurgie și ortopedie pediatrică – dr. Florin Filip, Chirurgie generală – dr. Valeriu Gavrilovici, Pediatrie – dr. Elena Tătăranu, Ortopedie și traumatologie – dr. Răzvan Bandac. Serviciul clinic județean de Medicină legală o are ca medic-șef pe lectorul univ. dr. Lăcrămioara Bălan. 

După aprobarea nominalizărilor în Senat, acestea au fost avizate și de Consiliul de Administrație al USV și de conducerea Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Conform Legii nr. 310/2022, în secțiile universitare clinice, în laboratoarele clinice și în cadrul serviciilor medicale clinice, funcțiile de conducere sunt ocupate de cadrul didactic universitar medical cu gradul cel mai mare de predare, la propunerea senatului universității în care se află respectiva facultate de medicină. Procedura de numire a acestora la conducerea secțiilor este realizată cu avizul managerului unității spitalicești.

Legislația anterioară prevedea ocuparea acestor posturi prin concurs, fără criterii privind gradul didactic al candidaților. După legea intrată în vigoare anul trecut, concurs se organizează doar în cazul în care pentru funcția de medic-șef al unei secții clinice nu există un cadru didactic cu funcție de predare sau, dimpotrivă, sunt mai mulți specialiști care îndeplinesc condițiile necesare.

În structura Spitalului de Urgență din Suceava sunt 24 de secții, aproape 30 de compartimente, 5 laboratoare, serviciul de Medicină Legală, Unitatea de Primiri Urgențe etc. Șase secții, două laboratoare și Medicina Legală își încep activitatea din acest an universitar ca secții clinice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul Universității „Ștefan cel Mare” a numit cei 9 medici-șefi ai secțiilor clinice din Spitalul Clinic de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 7203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Senatul Universității „Ștefan cel Mare” a numit cei 9 medici-șefi ai secțiilor clinice din Spitalul Clinic de Urgență Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei