vineri, 29 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 229 (8453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuți

170 de motociclete complet funcționale din Europa de Est, la Expo Moto Bucovina

Vineri, 29 Septembrie 2023 (11:30:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expo Moto Bucovina, o colecție unicat de motociclete din Europa de Est, grupând 170 de motociclete complet funcționale, împărțite, după țara de proveniență, în „comuniste” și „capitaliste”, poate fi admirată în cadrul proiectului cultural ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”, la Rădăuți, pe 29 septembrie 2023.

Sunt expuse modele precum Mobra, Carpați, Jawa, CZ, MZ, Ural, Danuvia, dar și modele ale mărcilor din spațiul capitalist ca Triumph, BSA, Simpson, BMW, Norton, Harley Davidson, Honda, Kawasaki sau Yamaha, unele fiind din anii 1920, din Al Doilea Război Mondial, dar și din zilele noastre. Tot vineri, 29 septembrie 2023, la ora 19:00, începe și Expo Moto Blues, cu concertul Blue Monday Ministers, la Casa de Cultură Rădăuți.

Ritmurile lente ale blues-ului vor încânta publicul, într-o locație în care sunetul motoarelor de colecție poate rezona, pe aceeași lungime de undă, cu muzica bună, la Expo Moto Bucovina, în cadrul unui spectacol care le va îmbina perfect, Expo Moto Blues în compania Blue Monday Ministers. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului cultural ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”.
După mai bine de 16 ani de studiu amănunţit, printr-un îndelungat şi anevoios efort de arheologie muzicală, muzicuțistul Cătălin Tzetze Rădulescu, inițiatorul proiectului Blue Monday Ministers, alături de muzicianul Andrei Rotariu, propun un repertoriu alcătuit din interpretări inedite ale unor compoziţii care i-au consacrat pe câţiva dintre corifeii blues-ului tradiţional. Skyp James, Mississippi John Hurt, Robert Johnson, Big Bill Broonzy, R. L. Burnside, Bob Gaddy, Elizabeth Cotten, Slim Harpo, Muddy Waters, Lowell Fulsom sau contemporanii Ry Cooder, Keb Mo' şi Taj Mahal sunt sursa de inspirație a muzicienilor din formație. Din respect pentru munca celor care au compus sau cules de-a lungul timpului temele originale (anonime, de cele mai multe ori), membrii formației nu fac altceva decât să repropună o exprimare onestă, necosmetizată. Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile. Evenimentul va fi prezentat de Loredana Baltazar (muzicolog) și Daniel Hrenciuc (istoric).
Proiectul ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor” este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, împreună cu următorii parteneri: Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți- Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic Samuil şi Eugenia Ioneț Rădăuți, fiind susținut de Expo Moto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.

Daniela MICUȚARIU

daniela@monitorulsv.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 170 de motociclete complet funcționale din Europa de Est, la Expo Moto Bucovina.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
170 de motociclete complet funcționale din Europa de Est, la Expo Moto Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei