Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 229 (8453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

12 consuli onorifici din România ai unor țări din întreaga lume au fost îndemnați de Gheorghe Flutur să atragă investitori în județul Suceava

Vineri, 29 Septembrie 2023 (16:50:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administrației județene sucevene, Gheorghe Flutur, i-a îndemnat pe consulii onorifici din România din partea mai multor țări din lume să sprijine atragerea de investitori în județul Suceava. Solicitarea a fost făcută vineri, în cadrul unei întâlniri care a avut loc în Sala Unirii a Consiliului Județean și care a fost organizată de Uniunea Consulilor Onorifici din România. La întâlnire au participat 12 consuli onorifici din România care reprezintă Austria, Coreea, Cehia, Islanda, Letonia, Malta, Ungaria, Ecuador și Indonezia. Cei 12 consuli au fost prezenți la Suceava la invitația consulului onorific al Republicii Coreea, omul de afaceri sucevean Dumitru Mihalescul.

La discuțiile de la Consiliul Județean au mai participat primarul Sucevei, Ion Lungu, prefectul Alexandru Moldovan, președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe, și prorectorul Universității „Ștefan cel Mare”, Mihai Dimian. În cadrul întâlnirii, oficialitățile sucevene au prezentat în principal oportunitățile de investiții din județ, precum și avantajele pe care le prezintă această zonă, de la parcurile industriale din Suceava și Siret și până la Aeroportul „Ștefan cel Mare”.

După ședință, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că discuțiile cu cei 12 consuli onorifici au fost extrem de utile și practice în perspectiva unor parteneriate viitoare. „A fost o întâlnire foarte interesantă, în care am prezentat oportunitățile de investiții. Au fost și cuvinte de apreciere despre județul Suceava, despre care eu nu vreau să vorbesc, dar toată lumea a văzut că județul s-a transformat în bine în ultimii ani de zile. De asemenea, am discutat mult despre valoarea adăugată a resurselor, de la forța de muncă și până la resursele materiale din acest județ, care trebuie să fie procesate aici”, a spus Flutur.

El a adăugat că discuțiile s-au axat și pe teme legate de forța de muncă existentă în județ, de învățământul superior și cel dual, și despre existența parcurilor industriale. ”Am vorbit și despre importanța autostrăzilor care se vor construi în regiunea Moldovei. Și vorbim aici de perspectiva autostrăzilor A7 și A8. Și tocmai ce am primit vestea că s-au deblocat procedurile și pe autostrada A8 pentru tronsonul din zona de munte, de 160 de kilometri. Asta înseamnă că devin certitudine autostrăzile A7 și A8, care să lege județele din nord-estul țării, inclusiv Suceava, de București și de vestul României”, a mai afirmat șeful administrației județene.

El a mai adăugat că îndemnul său către consulii onorifici a fost să sprijine atragerea de investitori în județul Suceava și în perspectiva în care la finalul conflictului militar din Ucraina vor începe lucrările de reconstrucție a acestei țări.

La rândul său, consulul onorific al Republicii Coreea, Dumitru Mihalescul, care are biroul consular la Rădăuți, a spus că organizarea acestui eveniment la Suceava reprezintă un bun prilej de a cunoaște mai bine realitățile din această parte a României și de a consolida colaborarea consulilor onorifici cu autoritățile locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 consuli onorifici din România ai unor țări din întreaga lume au fost îndemnați de Gheorghe Flutur să atragă investitori în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12 consuli onorifici din România ai unor țări din întreaga lume au fost îndemnați de Gheorghe Flutur să atragă investitori în județul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei