Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 166 (8390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studenți ai USV, premiați la importante concursuri de traducere literară

Marţi, 18 Iulie 2023 (14:03:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A devenit o tradiție ca studenţii de la Facultatea de Litere şi Știinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava să se afle printre câştigătorii unora dintre cele mai cunoscute manifestări ştiinţifice studenţeşti cu profil filologic din România. În această vară rezultatele deosebite au venit din cadrul Colocviului Naţional Studenţesc „Mihai Eminescu” de la Iași și de la Concursul Național de Traducere „LA VOZ A TI DEBIDA”, desfășurat la București.  

Ajuns la cea de-a XLIX-a ediție, concursul denumit Colocviul Naţional Studenţesc „Mihai Eminescu”, desfăşurat la Iaşi, a avut drept câștigător al premiului al III-lea la secțiunea de traduceri din acest an pe studenta Ruth Naomi Lupu, din anul al II-lea, specializarea limba și literatura engleză-limba și literatura spaniolă, care a realizat traducerea în limba spaniolă a poemului eminescian „Noi amândoi avem acelaşi dascăl” (sp. Tú y yo ambos gozamos de igual maestre). Menţiunea la aceeași secțiune a fost câştigată de studenta Anca Diana Istrate, de la specializarea Conversie Limba și literatura spaniolă, anul al II-lea, care a tradus în limba spaniolă poezia „Cărţile” (sp. Los libros). La această secţiune, pe lângă traducerea propriu-zisă a uneia dintre cele trei poezii propuse de organizatori, o pondere considerabilă a avut-o argumentarea variantelor de traducere propuse.

Un alt important concurs unde studenții suceveni au fost premiați a fost cel organizat de Departamentul de Limbi și LiteraturiRomanice, Clasice și Neogreacă al Universității din București, cu sprijinul Institutului Cervantes, al Ambasadei Spaniei la București și al revistei Observator Cultural, concurs ajuns la ediția a V-a. La acest concurs s-a remarcat studenta Simona Rodica Vasîlciuc, din anul al III-lea, specializarea Limba și literatura franceză – Limba și literatura spaniolă. Aceasta a câştigat o Menţiune pentru traducerea din limba spaniolă în limba română a trei texte, două în versuri şi unul în proză: Juan José Arreola - fragment din El discípulo, 1963 (rom. Ucenicul); José Corredor-Matheos - poeziile No sabe el gorrión, din vol. No sabe el gorrión, 2004 (rom. Nu ştie vrăbiuţa) şi Escribir en otoño, din vol. Un pez que va por el jardín, 2007 (rom. Să scrii toamna, din volumul Un peşte care trece prin grădină). Coordonarea celor trei studente cu performanțe în aceste importante concursuri aparține lector univ. dr. Alina-Viorela Prelipcean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenți ai USV, premiați la importante concursuri de traducere literară.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenți ai USV, premiați la importante concursuri de traducere literară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei