Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 166 (8390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate sub media națională și o rată de succes sub 50%, la examenul de titularizare

Marţi, 18 Iulie 2023 (20:14:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultate slabe, sub media națională, la examenul de titularizare în învățământ, mai puțin de jumătate dintre candidați – circa 47% -  reușind să obțină peste 7, nota minimă pentru a ocupa un post ca titular. Din cauza abaterilor de la prevederile metodologiei de concurs, o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Potrivit centralizării transmise de Ministerul Educației, 153 dintre lucrările candidaților suceveni au fost notate cu note din intervalul 1-4,99, 239 de lucrări au calificative din intervalul 5-6,99, 343 de note sunt între 7 și 9,99, iar două note sunt maxime. 

Este vorba despre Antonela Patricia Cîrdei, din municipiul Rădăuți, cu definitivat și o vechime de un an la catedră. Aceasta a susținut proba la disciplina Asistență medicală generală (maiștri instructori).

Cealaltă notă de 10 îi aparține candidatei Violeta Alina Codău Țibuleac, din municipiul Suceava, de 2 ani la catedră. Aceasta a susținut proba la Religie penticostală.

 

  • 54 de candidați s-au retras în timpul probei, unul a fost eliminat pentru fraudă

Peste 700 de candidaţi suceveni care aspiră la o carieră didactică au susţinut, săptămâna trecută, examenul de titularizare în învăţământ, rezultatele tezelor fiind făcute publice marți, 18 iulie.

Pentru concursul de titularizare, în Suceava au fost înscriși 917 candidați. 793 au fost prezenți, însă 54 dintre ei s-au retras în timpul probei din motive personale sau medicale, iar un altul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție. 

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.

Contestațiile se depun la sediul Inspectoratului Școlar Județean Suceava sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 26 iulie.

 

  • 48% promovare la nivel național

La nivel național, 48% dintre candidați au obținut note peste 7, procentul fiind aproximativ la același nivel cu sesiunea anului trecut (48,68%).

127 de candidați au obținut note de 10, cele mai multe în București, Cluj, Iași, Prahova, Constanța, Bihor.

Cele mai slabe procente de promovare sunt în județele Olt (17,5%), Călărași, Ilfov, Tulcea, Sălaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate sub media națională și o rată de succes sub 50%, la examenul de titularizare.
 Vizualizări articol: 1292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate sub media națională și o rată de succes sub 50%, la examenul de titularizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei