Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 166 (8390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Călătorii aproape gratuite pentru studenți, cu transportul în comun și la trenuri, pe tot parcursul anului

Marţi, 18 Iulie 2023 (13:55:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Călătoriile cu mijloacele de transport în comun, dar și cele cu trenul vor fi mai ieftine cu 90% pentru studenții cu vârsta de până la 30 de ani, înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate.

Conform Legii 199/2023, articolul 128, „studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate beneficiază de tarif redus cu 90% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum și pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a și naval, pe tot parcursul anului calendaristic, până la împlinirea vârstei de 30 de ani”.

Vârsta maximă a celor care pot beneficia de aceste facilități este tot un element de noutate, aceasta fiind modificată de la 26 ani la 30 de ani.

Măsura se va aplica din 2 septembrie 2023, după cum a precizat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, care a prezentat noile prevederi ale Legii Învățământului Superior.

În prezent, studenții au parte de reducere de 50% la abonamentul pentru transportul public local, și doar în perioada în care se desfășurau cursurile.

Există și situații în care studenții beneficiază de compensare 100%, adică gratuitate:

„Studenții cu unul sau ambii părinți decedați, precum și studenții proveniți din centre de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, potrivit prevederilor art. 64 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport”.

O altă categorie aparte este cea a studenților cetățeni români înmatriculați la instituții de învățământ în străinătate, la forma de învățământ cu frecvență. Aceștia nu au facilități acordate la transportul public local, dar beneficiază pe teritoriul României de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, și naval, pe tot parcursul anului calendaristic, până la împlinirea vârstei de 30 de ani, cu prezentarea unui carnet/card studențesc valabil pentru acel an universitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorii aproape gratuite pentru studenți, cu transportul în comun și la trenuri, pe tot parcursul anului.
 Vizualizări articol: 917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Călătorii aproape gratuite pentru studenți, cu transportul în comun și la trenuri, pe tot parcursul anului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei