Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 166 (8390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanțele sucevene recomandă contribuabililor utilizarea serviciilor electronice oferite de ANAF

Marţi, 18 Iulie 2023 (15:14:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceavaa recomandat contribuabililor să utilizeze serviciile electronice oferite de ANAF, în condițiile intrării în vigoare a Legii nr. 9/2023 cu privire la stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul instituțiilor publice. Potrivit directorului Finanțelor sucevene, Petrică Ropotă, utilizarea serviciilor electronice au mai multe avantaje în ceea ce privește depunerea declarațiilor fiscale, 24 de ore din 24, evitarea deplasărilor la sediile organelor fiscale, economisirea de timp și resurse și, nu în ultimul rând, eliminarea formularelor în format de hârtie, cu beneficii importante asupra protecției mediului înconjurător.

El a amintit că Spațiul Privat Virtual (SPV) este unaltserviciu destinat atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică. Astfel, Spațiul Privat Virtual permite obţinerea informaţiilor privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale,primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale, plata obligațiilor fiscale etc. Petrică Ropotă a explicat că documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu. Serviciul Spaţiul Privat Virtual poate fi accesat direct din site-ul www.anaf.ro, este gratuit și disponibil 24 de ore din 24.

Conducerea Finanțelor sucevene a mai transmis că în ceea ce privește interacțiunea dintre organul fiscal și contribuabili în cadrul procedurii de înregistrare în SPV, persoanele fizice care doresc înscrierea în SPV pe bază de user, parola și cod de unică folosință au posibilitatea să solicite aprobarea cererii în mod electronic, prin procedura de identificare vizuală la distanță, fără fi necesară deplasarea la ghișeu. De asemenea, persoanele juridice sunt obligate să solicite înregistrarea în SPV pentru comunicarea cu organul fiscal de administrare. În eventualitatea în care solicitarea de acces în SPV este pentru reprezentantul legal sau pentru o persoană împuternicită, iar împuternicirea este semnată cu certificat calificat digital de către reprezentantul legal, de asemenea nu este necesară deplasarea la ghișeu. În eventualitatea în care se dorește deplasarea la sediul organului fiscal pentru soluționarea vreunei probleme de natură fiscală, conducerea Finanțelor sucevene a reamintit contribuabililor că există posibilitatea de a efectua o programare online în prealabil în vederea preluării rapide a acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțele sucevene recomandă contribuabililor utilizarea serviciilor electronice oferite de ANAF.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanțele sucevene recomandă contribuabililor utilizarea serviciilor electronice oferite de ANAF0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei