Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 166 (8390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 350 de dascăli din județ vor să-şi obţină definitivatul în învăţământ în acest an școlar

Marţi, 18 Iulie 2023 (15:03:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miercuri, 19 iulie, este programată proba scrisă din cadrul examenului pentru definitivare în învățământ, un examen de intrare și avansare în cariera didactică, ce reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Proba scrisă se va desfășura începând cu ora 9:00, în centrul de examen Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, 358 de candidați sunt așteptați să participe la proba scrisă, aceștia îndeplinind condițiile de participare. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ.

Candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme la ora 7:30 și cel mai târziu la ora 8:00, în baza unui document de identitate valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore.

Disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt educație fizică, matematică, psihopedagogie specială, limba engleză, limba română, mecanică și religie, alături de educatoare și învățători.

 

  • Rezultatele vin pe 25 iulie

Rezultatele examenului se afişează la sediul școlii în care s-a desfășurat proba scrisă și pe www.definitivat.edu.ro, la data de 25 iulie. Contestațiile se înregistrează la centrul de examen în zilele de 25 iulie 2023, până la ora 20.00, și 26 iulie 2023, până la ora 12.00.

Pe 1 august vor fi publicate rezultatele finale.

Examenul de definitivat este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

El are dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 350 de dascăli din județ vor să-şi obţină definitivatul în învăţământ în acest an școlar.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 350 de dascăli din județ vor să-şi obţină definitivatul în învăţământ în acest an școlar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei