Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 59 (7976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plachetă și o diplomă de excelență, acordată Centrului Social Maria Ward din Rădăuți

Duminică, 13 Martie 2022 (14:29:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O plachetă și o diplomă de excelență au fost acordate de IPJ Suceava și Asociația Restart Plus Centrului Social Maria Ward din Rădăuți. Distincțiile vin în contextul implicării reprezentanților centrului social în prevenirea oricărui fel de abuz împotriva minorilor.

”Cu titlu de bune practici a fost exemplificată activitatea Centrului Social Maria Ward din Rădăuți în cadrul acțiunilor de sprijin și suport pe care le oferă minorilor cu posibilități materiale reduse, personalul unității identificând în luna noiembrie 2021 un caz de o complexitate deosebită și informând autoritățile, polițiștii dispunând ulterior reținerea și arestarea unui bărbat care a săvârșit acte de agresiune sexuală asupra propriei fiice. Polițiștii și membrii Asociației Restart Plus au desfășurat în perioada decembrie 2021 – martie 2022 o serie de activități interactive cu minorii care frecventează Centrul Social Maria Ward, fiind promovate recomandări preventive în vederea conștientizării unor riscuri la care sunt expuși tinerii în ceea ce privește infracționalitatea la viața sexuală și abuzurile în toate formele lor”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava. Reprezentanții acestei instituții mai spun că elevilor și tuturor beneficiarilor le sunt oferite informații despre formele de violență sexuală, recunoașterea unui caz de agresiune sexuală, sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei. Astfel de discuții au loc și cu adulții și vizează îndeosebi conștientizarea acestora asupra responsabilității pe care trebuie s-o manifeste, ei fiind cei care contribuie definitoriu la educația și siguranța copiilor prin comunicare, deschidere, supraveghere permanentă. Polițiștii mai spun că există și o pagină web care prezintă informații despre recunoașterea unui caz de agresiune sexuală, sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple de cazuri reale consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/AtingeriNedorite. De asemenea, victimele agresiunilor sexuale pot suna gratuit la numărul 116111, (Asociația Telefonul Copilului), pot scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro și pe platforma online https://www.116111.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plachetă și o diplomă de excelență, acordată Centrului Social Maria Ward din Rădăuți.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Plachetă și o diplomă de excelență, acordată Centrului Social Maria Ward din Rădăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei