Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 59 (7976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

14 martie – 15 mai 2022

Luni începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Sâmbătă, 12 Martie 2022 (11:38:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor, autorecenzarea, începe luni, 14 martie, și se va desfășura până pe 15 mai 2022. Pentru cei care nu reușesc să se autorecenzeze online până pe 15 mai, se va organiza o a doua etapă, de interviu față în față, la domiciliu, cu un recenzor care va înregistra datele pe tabletă, etapă care se va desfășura în perioada 16 mai -17 iulie 2022.

Platforma de autorecenzare de pe site-ul www.recensamantromania.ro va deveni activă la ora 00:00 a zilei de luni, 14 martie 2022. Persoanele care doresc informații detaliate despre desfășurarea recensământului populației și locuințelor pot să acceseze site-ul www.recensamantromania.ro , pe care se găsește și platforma de autorecenzare.

Din datele furnizate de autorități, rezultă că persoanele care participă la autorecenzare trebuie să se logheze pe platformă cu codul numeric personal, după care, în cursul validării, acesta este înlocuit cu un cod de 40 de caractere.

„La şapte zile după ce a completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia va putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public sau privat. Completarea datelor se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.). Chestionarul este tradus în 18 limbi. Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora <00:00> din ziua de 1 decembrie 2021”, transmit autoritățile.

 

  • Autorecenzare în doi pași

 

Indiferent de cetățenie, fiecare persoană cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în doi pași: pasul unu: persoana accesează platforma de autorecenzare și completează formularul de preînregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte; pasul doi: persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului. De asemenea, este recomandat ca fiecare unitate administrativ-teritorială să aibă un recenzor care să-i asiste pe cetăţeni la completarea datelor.

  • Salariații care se înscriu în format online vor beneficia de o zi liberă

Președintele Institutului Național de Statistică (INS), Tudorel Andrei, a declarat,  într-o conferință de presă, conform ziare.com, că sunt câteva noutăți ale acestui recensământ: „În primul rând, eliminarea completă a hârtiei. Este vorba de o informatizare a tuturor proceselor de culegere, prelucrare şi diseminare. Inclusiv la diseminare, Institutul îşi propune o metodă inovatoare, astfel încât fiecare utilizator să poată să-şi construiască propriile statistici,interacţionând cu mediul informatic disponibil pe site-ul instituţiei. Al doilea lucru: transparenţă totală în pregătirea, culegerea şi prelucrarea datelor statistice. Aici, lucrul foarte important este că prin cadrul legal s-a constituit Consiliul de Comunicare şi Transparenţă, condus de preşedintele Academiei Române, domnul academician Ioan Aurel Pop. Din acest consiliu fac parte reprezentanţi ai partidelor parlamentare, mass-media, ONG, mediul de afaceri, rectorul ASE, rectorul Universităţii Bucureşti. O altă noutate este că recensământul populaţiei pune la dispoziţie chestionarul atât în limba română, engleză, dar şi în limbile minorităţilor naţionale. În total, chestionarul este disponibil în 18 limbi”. Tudorel Andrei a completat că cei care se înscriu în format online vor beneficia de o zi liberă. Avantajele autorecenzării, în opinia președintelui Institutului Național de Statistică (INS), sunt: „Completarea formularului în orice moment din perioada specificată. Datele sunt uşor de completat, nu este ceva foarte complicat. Vreau să subliniez că protecţia datelor este garantată 100%. Din momentul în care s-au validat datele, ele au fost criptate şi au fost trimise în baza de date, fiecare înregistrare nu se mai identifică prin codul numeric personal, ci printr-un identificator statistic care nu mai poate crea o legătură între persoană şi datele înregistrate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luni începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luni începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei