Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 31 (7948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bărbat judecat pentru ultraj față de opt polițiști, după o urmărire ca-n filme, din nou în arest, pentru că a condus fără permis

Marţi, 8 Februarie 2022 (15:43:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Stroiești, a ajuns în arestul poliției județene, din nou, la aproape trei ani de zile după ce a fost implicat într-un incident deosebit de grav, pentru care este trimis în judecată, atât pentru infracțiuni rutiere, cât și pentru opt fapte de ultraj.

Ștefan Crainiciuc are permisul de conducere suspendat de la evenimentele mai vechi, dar a continuat să conducă, rezultă din ancheta polițiștilor de la Biroul Rutier Suceava. 

Polițiștii au adunat probe din care rezultă că, pe 20 decembrie 2021, Crainiciuc a provocat o tamponare pe strada Academician Vasile Grecu, din municipiul Suceava.

După ce au administrat probe, polițiștii au ajuns la bănuiala că Ștefan Crainiciuc a fost la volan în acea seară, deși are permisul suspendat.

La începutul acestei săptămâni, luni, Ștefan Crainiciuc a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, fiind reținut pentru 24 de ore în arestul poliției județene.

 

·        Urmărire în trafic și confruntare la propriu cu polițiștii, care au fost nevoiți să tragă cu pistolul

Interesul deosebit al polițiștilor pentru acest caz nu este întâmplător.

În aprilie 2019, în perioada sărbătorilor de Paști, Ștefan Crainiciuc a fost implicat într-un scandal monstru, intens mediatizat.

Pe DN 17, la ieşirea din municipiul Suceava, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a observat un autovehicul care avea o deplasare sinuoasă şi care circula fără lumini în partea din spate, punând în pericol siguranţa traficului rutier. Poliţiştii au pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase de pe autospeciala de poliţie pentru oprirea vehiculului, însă conducătorul auto nu s-a conformat, acesta fiind urmărit în trafic pe DN 17 până în localitatea Stroieşti şi ulterior până în satul Zahareşti.

În timpul urmăririi, conducătorul auto a încercat în repetate rânduri să tamponeze autospeciala de poliţie. Ajuns la poarta casei sale, bărbatul a coborât şi a luat în mână o toporişcă, ameninţând poliţiştii cu acte de violenţă şi cu moartea. El a fost susţinut şi de fiul său în vârstă de 25 de ani, care a ieşit din locuinţă dezbrăcat până la mijloc şi care a început la rândul său să-i înjure pe poliţişti şi să-i ameninţe cu moartea. În primă fază, cei doi poliţişti din echipaj au tras un foc de avertisment în plan vertical şi nu s-au apropiat, solicitând sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Şi după ce au venit întăririle, bărbatul de 51 de ani şi fiul său de 25 de ani au continuat să fie violenţi, aruncând spre poliţişti cu diferite obiecte, motiv pentru care s-a intervenit în forţă, folosindu-se spray lacrimogen şi armamentul din dotare.

Pentru prinderea şoferului şi a fiului acestuia, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă. Cum violenţele nu au încetat, Ștefan Crainiuc a fost împușcat în picior. Bărbatul a fost spitalizat, iar după ce și-a revenit a fost arestat preventiv o perioadă de timp. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul condus de bărbatul din Stroiești avea inspecţia tehnică periodică (ITP) expirată din 19 aprilie 2018 şi nu avea poliţa de asigurare RCA valabilă. De asemenea, poliţiştii au întocmit pe numele său un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. A urmat punerea sub acuzare a ambilor, tată și fiu, pentru opt infracţiuni de ultraj.
Acest dosar se află în faza finală a judecății la Judecătoria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat judecat pentru ultraj față de opt polițiști, după o urmărire ca-n filme, din nou în arest, pentru că a condus fără permis.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbat judecat pentru ultraj față de opt polițiști, după o urmărire ca-n filme, din nou în arest, pentru că a condus fără permis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei