Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 31 (7948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Universitatea din Suceava ocupă poziția 16 între universitățile românești, conform clasamentului Cybermetrics

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cele mai importante clasamente realizate pe plan mondial de spaniolii de la Cybermetrics plasează Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava pe locul 16 între cele 98 de instituții de învățământ superior din România. Conform clasamentului apărut în cursul lunii ianuarie, USV ocupă de asemenea un important loc 158între universitățile și instituțiile de învățământ superior din Europa Centrală și de Est și poziția 2.320 la nivel mondial.

Cybermetrics reprezintă un laborator de cercetare al Consiliului Superior de Investigații Științifice din Spania, dedicat analizei rezultatelor academice și științifice și a impactului acestora în mediul online. Acest clasament mondial al universităților realizat de Cybermetrics, sub denumirea ”Ranking Web of Universities”, a fost inițiat în 2004 și reprezintă astăzi cel mai mare clasament academic al instituțiilor de învățământ superior din întreaga lume, analizând peste 31.000 de instituții.

Pentru realizarea ediției 2022 a clasamentului au fost analizate trei categorii de indicatori, începând cu numărul de lucrări științifice situate între primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii științifice, conform analizei anuale Scimago. Acest indicator are o pondere de 40% în scorul final al universității. Un alt indicator analizat reprezintă numărul cumulat de citări ale primilor 210 cei mai citați profesori și cercetători dintr-o universitate, excluzându-i pe primii 20. Acest indicator se calculează conform informațiilor existente în baza internațională de date științifice Google Scholar / Academic și a analizei pe care compania Google o realizează anual, ponderea lui fiind de 10%  în scorul final al universității.

Un al treilea indicator cu o pondere de 50% în scorul final al universității îl reprezintă vizibilitatea în mediul online a paginilor web ale universității, măsurată de companiile de analiză a impactului online Ahrefs și Majestic.

Clasamentul a fost construit, ca în fiecare an, pe baza indicatorilor sintetizați în luna ianuarie 2022, scopul fiind acela de a-i actualiza datele constant, menținând acuratețea analizei.

Prezența Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în topul celor mai performante universități la nivel internațional este constantă, rezultatele concrete înregistrate în ultimii ani fiind reflectate și în evaluările realizate recent de alte organisme internaționale specializate în clasificarea instituțiilor de învățământ superior, precum QS University Rankings 2021, în care USV ocupă poziția 164 în topul universităților din Europa de Est și Asia Centrală. În același top universitatea din Suceava ocupă poziția 6 în topul universităților din România, atestând astfel eforturile făcute în ultimii ani în cadrul acestei instituții de învățământ.

Rezultatele ierarhizării celor 98 instituții de învățământ superior considerate din România pot fi vizualizate pe pagina web: http://webometrics.info/en/Europe/Romania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava ocupă poziția 16 între universitățile românești, conform clasamentului Cybermetrics.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Universitatea din Suceava ocupă poziția 16 între universitățile românești, conform clasamentului Cybermetrics3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei