Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 31 (7948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Pagubă” de 100.000 de lei pentru un agent economic din Sadova, după un control al Gărzii Forestiere Suceava

Marţi, 8 Februarie 2022 (15:54:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Efectuarea de transporturi fictive de materiale lemnoase pe drumurile publice de către un agent economic din Sadova a atras atenția inspectorilor Gărzii Forestiere Suceava, care au demarat o acțiune de verificare a activității sale inclusiv la punctele de lucru.

Astfel, inspectorii Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu lucrători de poliție din cadrul IPJ Suceava - Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au demarat verificări specifice atât la sediul social al societății, cât și la cele două puncte de lucru declarate, din comuna Sadova, punându-se accent pe existenţa stocurilor de material lemnos din depozite, în concordanţă cu documentele care atestă transportul respectivelor volume.

„Cu această ocazie, s-au constatat unele aspecte de natură contravențională.

La primul punct de lucru:

• lipsă nejustificată în gestiune ce totalizează 15,30 mc lemn de lucru esență rășinoase, sens în care s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 8.000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 3.060 lei.

La al doilea punct de lucru:

• lipsă nejustificată în gestiune ce totalizează 56,31 mc cherestea esență rășinoase, sens în care s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 10.000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 48.990 lei;

• un plus în gestiune de lemn de lucru esență rășinoase (buștean gater) de 34,41 mc, procedându-se la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 10.000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 20.095 lei. Se vor continua verificările cu privire la proveniența și trasabilitatea materialului lemnos”, a precizat inspectorul-șef al GF Suceava, Mihai Gășpărel.

În urma acțiunii de control, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 28.000 lei și s-au confiscat materiale lemnoase cu o valoare totală de 72.145 lei.

Garda Forestieră Suceava anunță că în perioada următoare urmează a se intensifica acest tip de controale, atrăgând atenţia că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Pagubă” de 100.000 de lei pentru un agent economic din Sadova, după un control al Gărzii Forestiere Suceava.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Pagubă” de 100.000 de lei pentru un agent economic din Sadova, după un control al Gărzii Forestiere Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei