Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 31 (7948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un nou bir

Furie în HoReCa: o parte dintre companiile de furnizare a gazului și electricității solicită bilete la ordin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furie și iritare în rândul persoanelor care au afaceri în domeniul HoReCa după ce o serie de companii de furnizare a gazului metan și a energiei electrice au impus un nou bir. Asta în condițiile în care facturile pentru aceste utilități au explodat pur și simplu și au crescut de câteva ori. Practic, oamenii care au afaceri de acest fel spun că sunt condamnați la faliment, iar închiderea unor unități care prestează activități hoteliere și de restaurant se prefigurează tot mai accentuat la orizont.

O unitate de acest fel din municipiul Suceava a primit ”oferta” E.ON de a emite bilete la ordin, pe care respectiva societate de furnizare a gazului metan și a energiei electrice le poate băga la plată în orice moment, pentru o sumă cu multe zerouri. Mai exact, pentru consumul de gaz metan a fost solicitat un bilet la ordin în valoare de 110.000 de lei, în timp ce la electricitate acest bilet la ordin este de ”numai” 80.000 de lei. ”Chipurile, aceste bilete la ordin sunt pentru a avea ei acoperire în cazul în care nu plătim facturile. Asta în condițiile în care suntem la zi cu plata facturilor și nu avem nici un fel de datorie. E o golănie ordinară, iar statul stă cu mâinile în sân și nu ia absolut nici o măsură pentru a ne proteja. Fără să mai vorbim că prețurile la gaz metan s-au triplat, iar la energia electrică s-au dublat. Mai avem de plătit salarii, furnizori și alte dări către bugetul de stat, iar la final de lună avem toate șansele să ieșim pe minus”, a mărturisit un administrator din domeniul HoReCa din municipiul Suceava.

Situația este similară și în alte zone ale județului. La Vatra Dornei, un oraș turistic, dar numai în anumite perioade ale anului, proprietarul unui hotel cu restaurant a fost notificat tot pe aceeași temă, și tot de reprezentanții E.ON. I s-a cerut un bilet la ordin în valoare de 55.000 de lei pentru consumul de energie electrică. În final, în urma negocierilor, a ”scăpat” cu doar 18.000 de lei. ”Suma pe care o solicitat-o inițial era una uriașă, echivalentă consumului pe mai multe luni. E o situație care arată poziția de monopol a acestor firme și pe care statul se face că nu o vede. Practic, este o nouă lovitură care se dă antreprenorilor de parcă se dorește cu tot dinadinsul distrugerea a tot ceea ce mai funcționează în această țară. În felul acesta va trebui să închidem activitatea pentru că nu ne putem permite să muncim pentru a mai aduce și bani de acasă pentru a susține activitatea societății”, a arătat administratorul din domeniul HoReCa din Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furie în HoReCa: o parte dintre companiile de furnizare a gazului și electricității solicită bilete la ordin.
 Vizualizări articol: 2912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Furie în HoReCa: o parte dintre companiile de furnizare a gazului și electricității solicită bilete la ordin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei