Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 31 (7948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan cere ca autoritățile locale să primească sprijin pentru producția de energie verde

Marţi, 8 Februarie 2022 (12:14:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, căruia îi solicită să deschidă axe de finanțare din fonduri europene nerambursabile, pentru autoritățile publice locale, pentru producția de energie verde.

”Criza energetică profundă pe care o traversează Europa ne demonstrează că țara noastră trebuie să implementeze, cât mai urgent, măsuri privind creșterea producției interne de energie din resurse regenerabile și pentru diminuarea consumului, prin creșterea eficienței energetice a clădirilor publice și private. România dispune de resurse naturale din abundență care pot susține producția verde de energie pe termen lung, însă operaționalizarea marilor capacități necesită un timp mai îndelungat de implementare. Din fericire, tehnologia actuală permite operaționalizarea rapidă de structuri micro de producție (hidro, fotovoltaic, eolian) care pot susține atât consumul privat al gospodăriilor, cât și consumul administrațiilor publice locale (iluminat public stradal, energie necesară pentru unitățile de învățământ, sanitare, de asistență socială sau unități de cult)”, a arătat Ioan Balan. Parlamentarul sucevean a amintit în acest context un program care s-a dovedit de mare interes pentru administrațiile locale, respectiv cel legat de iluminatul public, motiv pentru care vrea o serie de lămuriri din partea lui Tanczos Barna. ”În condițiile în care Programul național de iluminat public a fost de un interes deosebit pentru administrațiile publice locale, fondurile alocate fiind epuizate rapid în anul 2021, vă rog să precizați dacă și când intenționați să reluați acest program în anul 2022 și ce buget intenționați să alocați

Ce programe de finanțare vor fi disponibile pentru administrațiile publice locale în anul 2022 în scopul realizării de mici capacități de producție de energie electrică, pentru a reduce costurile de la bugetele administrațiilor publice locale? Ce programe de finanțare din fonduri europene vor fi accesibile pentru gospodării în anul 2022 în scopul realizării de mici capacități de producție de energie, pentru autoconsum?”, sunt întrebările adresate de Ioan Balan ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere ca autoritățile locale să primească sprijin pentru producția de energie verde.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan cere ca autoritățile locale să primească sprijin pentru producția de energie verde0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei