Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 31 (7948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Medic UPU: „Vin târziu, cu plămânii afectați peste 50 la sută. Spun că au crezut că îi doare gâtul pentru că au băut apă rece”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii infecționiști și cei de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava fac apel la persoanele confirmate cu SARS-CoV-2 să contacteze un medic  imediat ce primesc rezultatul pozitiv, cu atât mai mult în situația în care au simptome de boală. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Dan Teodorovici, a declarat, luni, că a început să crească numărul pacienților cu forme severe și grave de Covid și asta din cauză că oamenii se prezintă târziu la medic. „Vin cu forme severe și grave de boală, la 6-7 zile de la debutul simptomelor, pe care le-au ignorat. Au plămânii afectați peste 50%, îi întreb de ce n-au venit mai devreme și spun că au tușit și îi doare gâtul de câteva zile, dar au crezut că e din cauză că au băut apă rece. Nici nu mai știu de câte ori am auzit asta. Unii au refuzat internarea, deși erau în grupe de risc, au stat acasă și vin acum, cu forme grave. E foarte frustrant”, a declarat medicul.

Acesta a mai spus că majoritatea pacienților cu forme severe și grave sunt vârstnici, din mediul rural, cu puține informații despre riscurile Covid-19.

În ceea ce privește activitatea centrului de evaluare a pacienților cu Covid, doctorul Teodorovici a spus că până în data de 4 februarie au fost evaluați 39 de pacienți. Săptămâna trecută au fost facute 17 internări de zi, 8 dintre pacienți încadrându-se la tratamentul cu anticorpi monoclonali. Pacienții cu forme ușoare primesc tratament simptomatic, iar restul se internează. Din această săptămână, la Suceava începe și tratamentul cu Molnupiravir, un antiviral cu administrare orală, cu mențiunea că administrarea trebuie să înceapă tot în primele 5 zile de la debutul simptomelor, ca și la anticorpii monoclonali. Medicamentul nu a fost utilizat la copii și nu se administrează la gravide. Copiii confirmați cu SARS-CoV-2 sunt evaluați în UPU, de către pediatri. Ei nu merg la centrul de evaluare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic UPU: „Vin târziu, cu plămânii afectați peste 50 la sută. Spun că au crezut că îi doare gâtul pentru că au băut apă rece”.
 Vizualizări articol: 3521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Medic UPU: „Vin târziu, cu plămânii afectați peste 50 la sută. Spun că au crezut că îi doare gâtul pentru că au băut apă rece”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei