Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ECHIPA NAŢIONALĂ

Probleme în apărare înaintea meciului cu Olanda

"

Antrenorul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a declarat, duminică seară, într-o emisiune televizată, că speră ca fundaşii centrali Gabriel Tamaş şi Cristian Chivu (foto) să fie apţi pentru meciul cu Olanda, din preliminariile Euro-2008, după ce au acuzat probleme medicale în aceste zile. Gabriel Tamaş a ieşit de pe teren accidentat în meciul pe care echipa sa, AJ Auxerre, l-a pierdut, sâmbătă, cu RC Lens, scor 0-2, în campionatul Franţei, fiind suspect de entorsă la genunchi. Chivu a fost înlocuit la pauză în meciul pe care Inter Milano l-a câştigat, cu scorul de 2-1, în faţa celor de la Napoli, în Serie A, după ce a acuzat dureri la umăr şi la un picior. "Tamaş a fost consultat de medicul Pompiliu Popescu şi nu are entorsă, aşa cum s-a crezut, ci o lovitură la genunchi. Sper să fie apt în două, trei zile. Chivu nu şi-a revenit complet cu umărul, dar sper ca până sâmbătă să-şi revină", a spus Piţurcă, la Recursul Etapei. Selecţionerul a explicat şi de ce l-a preferat pe Marius Popa (Poli Ştiinţa Timişoara) pentru postul de portar, în locul lui Dănuţ Coman, de la Rapid: "L-am ales pe Popa pentru că Dani Coman nu şi-a revenit sută la sută şi contează că nu a jucat în ultima perioadă". Victor Piţurcă s-a declarat încrezător în vederea meciului cu Olanda, deşi a admis că va fi unul în care "tricolorii" vor suferi "foarte tare". "Ştiu ce ne aşteaptă cu Olanda, vom suferi foarte tare, dar sunt încrezător. Poate m-aş mulţumi cu un rezultat de egalitate dacă va fi suficient pentru calificare. Cu astfel de adversari e important să nu pierzi. Poate şi Bulgaria se va «împiedica» în Albania", a punctat Piţurcă. Meciul cu Olanda va avea loc pe stadionul Farul din Constanţa, 13 octombrie, de la ora 20.15, iar partida cu Luxemburg se va disputa pe stadionul Josy Barthel din Luxembourg, la 17 octombrie, de la ora 20.15, adică 21.15 - ora României.

Piţurcă s-ar mulţumi şi cu un egal

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că meciul României cu Olanda nu este decisiv, dar în cazul obţinerii unei victorii românii ar avea peste 90 la sută şanse să se califice la Campionatul European din 2008. "Cu Olanda nu e meci decisiv. Chiar dacă vom câştiga, depinde şi ce va face Bulgaria în Albania. Ar fi foarte importantă victoria, şansele noastre ar creşte considerabil, mai mult de 90 la sută am avea şanse de calificare. Dacă facem egal sau pierdem, suntem obligaţi să nu pierdem în Bulgaria. Ne-am mulţumi cu victoria, dar se poate întâmpla orice. Dacă m-aş mulţumi cu un egal vom vedea la sfârşit care a fost aspectul jocului. Albania a încurcat Bulgaria în deplasare şi acum se mai poate întâmpla", a spus Piţurcă. Acesta a afirmat că până în prezent fiecare meci a fost important, însă următoarele parcă sunt şi mai importante. "Au rămas doar patru şi jucăm cu o echipă cu care ne batem pentru un loc calificant. Ştim cu toţii că avem nevoie de victorie cu Olanda, dar ştim că e foarte dificil să învingi un asemenea adversar. Momentul actual poate nu e foarte bun, avem destui accidentaţi, poate nici forma unor jucători sau echipe nu e la nivelul dorit, dar cred că echipa naţională este cu totul altceva, motivaţia este alta şi se joacă la cel mai înalt nivel. Sper ca jucătorii să fie concentraţi şi să nu mai conteze forma şi accidentările minore. Să sperăm că vom juca altfel acum decât în acel meci pierdut în Giuleşti", a explicat tehnicianul.

Chivu spune că va juca în meciul cu Olanda

Fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, a declarat, luni, la reunirea reprezentativei României, că deşi are dureri va putea juca în meciul cu selecţionata Olandei. "Dacă antrenorul decide, probabil că voi putea să joc. Am o lovitură în călcâi, am ieşit preventiv la pauza meciului cu Napoli. E destul de dureroasă, dar nu cred că vor fi probleme pentru sâmbătă. În ceea ce priveşte umărul este din ce în ce mai bine, chiar dacă trebuie să-l imobilizez şi la antrenamente şi la meciuri. Încep să mă obişnuiesc să îmi folosesc cât mai puţin mâna stângă, pentru că altă alternativă nu am. Meciul cu Olanda va fi greu, ca toate de până acum. Mai sunt patru jocuri, iar mai mult ca niciodată punctele sunt vitale. Sperăm să obţinem rezultatul pe care îl aşteaptă toată lumea şi noi în primul rând. Sperăm să jucăm la fel de bine ca până acum, la fel de uniţi, poate cu un plus de dăruire. Noi am ţintit victoria în fiecare meci pe care l-am disputat până acum. O vom face şi sâmbătă conştienţi că, poate mai mult ca oricând, greşelile pe care le vom face vor fi fatale. De aceea trebuie să fim precauţi în ceea ce priveşte organizarea, dar în acelaşi timp trebuie să construim şi să încercăm să câştigăm un meci. Nu cred că un egal poate fi considerat o înfrângere, deoarece aduce un punct", a spus Chivu. 

Dorinel Munteanu s-a retras de la echipa naţională

Antrenorul-jucător al FC Vaslui, Dorinel Munteanu, care nu a mai fost convocat la naţionala României, deoarece "nu mai face faţă fizic", a declarat la Sport.ro că nu era bine văzută convocarea sa şi că a venit timpul să se retragă. "Am vorbim cu domnul Piţurcă. E decizia dânsului. Nu e niciun fel de supărare. Convocarea mea nu este binevenită pentru anumite persoane, dar Piţurcă ştie ce vrea. Convocarea mea la naţională nu pica bine. A venit vremea să mă retrag", a spus Munteanu. Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că a decis să nu-l mai convoace la echipa naţională a României pe antrenorul-jucător al formaţiei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, însă a subliniat că este posibil ca acesta să-şi facă retragerea la partida cu Albania. "Am discutat cu Dorinel, ne-a ajutat enorm şi în campania trecută şi acum, dar consider că nu mai poate face faţă din punct de vedere fizic la acest nivel şi nu aş vrea să-l expun acum la sfârşitul carierei, să termine cu un joc mai puţin reuşit. Am decis să nu-l mai convoc, mai ales că în ultima vreme a avut şi probleme de sănătate. Dacă la ultimul meci, cu Albania, vom fi aproape calificaţi, aş vrea să-l chem ca să joace şi să-şi facă retragerea la naţională", a declarat Victor Piţurcă.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probleme în apărare înaintea meciului cu Olanda.
 Vizualizări articol: 374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Probleme în apărare înaintea meciului cu Olanda0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează