Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Fără explicaţii

A venit din Irlanda să-şi înmormânteze fiul de 12 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Durere nesfârşită, lacrimi şi o moarte fără explicaţii. Asta a rămas în urma copilului de 12 ani, care s-a spânzurat sâmbătă după-amiază într-o anexă din gospodăria părinţilor săi din Putna. Ieri, la două zile de la tragedie, mama, tatăl, dar şi toţi cei care l-au cunoscut pe Andrei se întrebau încă ce anume l-a determinat pe băiat să-şi pună capăt zilelor. Nimeni nu avea un răspuns clar pentru tragedie. Presupuneri, păreri de rău şi cam atât. Copilul va pleca în mormânt cu acest secret.

Sicriu, în loc de dulciuri şi jucării

Adunaţi în faţa porţii împreună cu rudele şi vecinii, soţii Nicolai şi Elena Cenuşă se uitau spre cer şi întrebau mereu: „De ce băiatul nostru?”.

Venit din Irlanda, acolo unde era plecat la muncă de câteva săptămâni, tatăl băiatului încă nu credea că fiul său nu mai este. „Am vorbit cu el la telefon vineri seară. Era vesel şi mi-a spus că a doua zi are treabă, trebuie să o ajute pe maică-sa. Dacă mi-ar fi spus că-i este dor de mine, lăsam totul şi veneam acasă. Că doar am plecat în străinătate pentru ei, pentru copiii mei, să le fac viaţa mai uşoară. Nu mi-a spus niciodată nimic, nu mi-a dat de înţeles că este supărat sau că vrea să mă vadă lângă el”, a spus Nicolai Cenuşă.

Dărâmată psihic de acest eveniment neaşteptat, Elena Cenuşă îşi stăpâneşte lacrimile cu greu. „Măi băiete, ce mi-ai făcut tu mie!”, şopteşte femeia după care îşi plânge amarul. Tatăl minorului spune că ar fi preferat să-i aducă jucării şi bomboane la venirea acasă. Soarta a vrut altceva. Banii câştigaţi de Nicolai în străinătate se vor duce acum pentru înmormântarea propriului fiu.

„I-am rugat pe copii să se apropie mai mult de Dumnezeu”

La Şcoala „Ştefan cel Mare” cu clasele I-VIII din Putna atmosfera era ieri apăsătoare. Tragedia din familia Cenuşă era pe buzele tuturor, fie că era vorba de elevi sau profesori.

În sala unde elevii clasei a VI-a B îşi ţin orele, totul era diferit faţă de o zi obişnuită. Colegii lui Andrei nu mai aveau chef de alergătură şi joacă şi aruncau priviri furişe spre banca rămasă liberă. În amintirea sa, colegii au aprins câteva lumânări şi au aşezat câteva flori. „Ne-am jucat vineri cu el. Am desenat drujbe pe tablă. Totul era bine şi frumos”, au spus colegii lui Andrei.

La fel de nedumeriţi de gestul băiatului erau şi profesorii. Erica Croitoru, profesoara de religie din şcoală, a mărturisit că vestea despre moartea elevului a căzut ca un trăsnet. „Suntem cu toţii şocaţi de ceea ce am aflat. Chiar vineri i-am rugat pe copii să se apropie mai mult de Dumnezeu, să vină mai des pe la biserică. Parcă am avut o presimţire”, a precizat profesoara de religie.

Şi fosta învăţătoare a elevului, Daniela Zubaş, a fost surprinsă de cele întâmplate. Aceasta şi-l aduce aminte ca pe un copil energic, dar vesel. „Nu-şi lăsa colegii de clasă să scrie, dar cred că acum ar vrea cu toţii să se repete acele momente”, a povestit Daniela Zubaş.

Căutat mai bine de 7 ore prin pădure

Tragedia s-a petrecut sâmbătă. Andrei a vorbit cu mama sa şi i-a spus că pleacă în pădure după bureţi. Spre seară, femeia a intrat în panică după ce a văzut că fiul ei nu mai apare acasă. A alertat rudele şi vecinii şi a sunat la Poliţie. Peste 20 de oameni au început să scotocească pădurea din apropierea casei familiei Cenuşă. De la ora 19.30 până duminică, la ora 3.00, căutările nu au dat nici un rezultat. Atunci, un poliţist şi o rudă a familiei s-au gândit să caute şi în anexele gospodăriei. L-au găsit pe băiat atârnând de o frânghie. Astăzi, copilul va fi înmormântat în cimitirul din sat. Pentru că este sinucigaş, nu va fi băgat în biserică, iar preotul îi va ţine o scurtă slujbă la groapă.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A venit din Irlanda să-şi înmormânteze fiul de 12 ani.
 Vizualizări articol: 1449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A venit din Irlanda să-şi înmormânteze fiul de 12 ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent