Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Tot arbitri sunt şi ăia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Am fost, în zilele de weekend, martor TV al sferturilor de finală ale Campionatului Mondial de Rugby, lucru care m-a făcut să uit şi de drama lui Hamilton în Formula 1, şi de prestaţia jalnică a Constanţei la handbal, ba chiar şi de aceea hazliu-jenantă a Stelei la Mioveni, atât de frumoase fiind meciurile de rugby, printre care am văzut toate celelalte evenimente. Am rămas, o dată în plus, fascinat de dialogul permanent dintre arbitri şi jucători, de mesajul superb pe care unul din ei, la meciul Africa de Sud – Fiji l-a adresat celor doi căpitani spre sfârşitul meciului, când jucătorii începuseră să-şi tragă pumni cu îndârjire: „Don-t spoil this game!”, adică „Nu distrugeţi acest meci!”, altfel spus „E păcat să vă bateţi joc acum, la urmă, de minunatul spectacol pe care l-aţi realizat până acum!”. A fost, într-adevăr, un show total, cu acţiuni superbe, cu încleştări dramatice, cu răsturnări de situaţie şi, implicit, de scor pe tabelă, ce mai, o splendoare. Aş mai zice că e cel mai frumos meci din această ediţie a World Cupă, numai că n-am văzut prea multe. E greu, totuşi, de presupus că ar fi putut exista un altul care să ofere mai mult în privinţa spectacolului. Cu toate acestea, şi aici s-a strecurat o gravă eroare de arbitraj: un eseu înscris în urma unei pase înainte, trasă la xerox după cea petrecută cu o seară înainte, la meciul Franţa – Noua Zeelandă, ambele absolut decisive, cu atât mai mult cu cât s-a ajuns în faza meciurilor eliminatorii. Beneficiarele, Franţa şi, respectiv, Africa de Sud, au avansat în semifinală, în dauna păgubitelor. Asta, în condiţiile în care la rugby există calea corectării greşelilor prin intermediul reluărilor TV, iar în fiecare dintre cele două meciuri s-a utilizat acest procedeu de câteva ori. Ei bine, nici una dintre cele două echipe defavorizate n-a scos un singur cuvânt despre gravele erori. Dimpotrivă: francezii au scris în ziarele lor că au câştigat pe mâna arbitrului!! Ajunşi aici, înţelegem cel puţin două lucruri: 1)  că în rugby nimeni nu bănuieşte că arbitrii ar putea fura cu premeditare, ca în fotbal, şi 2) că în fotbal nu se va introduce niciodată această monitorizare TV. De ce? Simplu: fiindcă arbitrii şi-ar pierde trei sferturi din aura de „suverani”, iar nimeni n-are nevoie de asta. În plus, cu cine să mai negociezi, de miercuri, scorul de sâmbătă? Peste toate: ce să mai strigăm noi, în loc de „ho-ţii, ho-ţii!”? Că pe ăştia dacă nu-i bănuieşti de hoţie calificată înseamnă că n-ai înţeles nimic.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot arbitri sunt şi ăia.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tot arbitri sunt şi ăia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează