Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serviciile secrete turce: organizatia terorista PKK primeste finantare din Romania

Marţi, 9 Octombrie 2007 (15:58:39)
Serviciile de informatii turce au avertizat Statul Major al armatei ca Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), si-ar finanta activitatile teroriste prin intermediul mai multor asociatii stabilite in mai multe state europene, printre care si Romania.

Potrivit site-ului Mediafax.ro, care citeaza editia electronica a The Journal of Turkish Weekly, serviciile de securitate turce au dezvaluit, in mai multe rapoarte prezentate Statului Major al Armatei, ca tarile europene unde isi desfasoara activitatea aceste asociatii ar fi Romania, Germania, Austria, Spania, Belgia, Grecia, Finlanda, Danemarca, Rusia, Irlanda, Suedia, Norvegia, Italia si Marea Britanie, dar si Statele Unite ale Americii.

Aceste asociatii ar furniza PKK fonduri in valoare de 300 de milioane de dolari, folosite de organizatia terorista in scopul achizitionarii de armament, arata sursa citata.

Raportul final prezentat armatei turce contine inclusiv dovezi privind implicarea PKK in trafic cu droguri si arme, si atrage atentia ca orgtanizatia terorista si-ar fi extins activitatile si in regiunea Caucazului. Traficul cu droguri s-ar derula, in special, in tarile scandinave, cunoscute drept focare ale acestui tip de activitati.

Turcia pregateste ofensiva impotriva PKK

Autoritatile de la Ankara sunt hotarate sa lanseze cea mai mare campanie militara si diplomatica impotriva militantilor PKK, demers care ar putea include inclusiv un atac impotriva pozitiilor ocupate de militantii kurzi in nordul Irakului, in ciuda unui acord cu Bagdadul, care impiedica astfel de actiuni.

Statul-Major turc a pregatit deja un plan de actiune in baza caruia se va derula campania impotriva PKK. Potrivit acestei strategii, autoritatile turce ar urma sa incerce sa anihileze sursele externe de armament si de militanti.

Ambasadele statelor in care opereaza PKK ar urma sa fie informate de autoritatile turce in privinta activitatilor militantilor si li se va cere sa adopte masurile necesare.

Reactie romaneasca

Purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a declarat, marti, pentru NewsIn, ca problema sustinerii financiare a PKK de catre asociatii care activeaza pe teritoriul Romaniei a fost evidentiata in toate rapoartele anuale ale Serviciului din ultimii ani, iar contributiile acestor asociatii ar fi scazut simtitor in 2007.

Purtatorul de cuvant al SRI a precizat ca problema sustinerii financiare sau logistice a PKK de catre asociatii si persoane care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei a fost evocata inca din perioada 2002-2003 in fiecare raport anual al Serviciului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciile secrete turce: organizatia terorista PKK primeste finantare din Romania.
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Serviciile secrete turce: organizatia terorista PKK primeste finantare din Romania5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent