Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cetatenii din noile state UE, mai atrasi de initativa privata decat cei din ''vechea Europa''

Marţi, 9 Octombrie 2007 (15:57:06)
"Cetatenii din cele 10 state care s-au integrat in Uniunea Europeana in 2004 sunt mult mai aproape de Statele Unite decat de "vechea Europa" in atitudinea lor fara de initiativa privata, afirma Deutsche Welle, citand informatii dintr-un studiu publicat de Eurobarometer.

Potrivit studiului, cetatenii din vechile state europene, membre ale uniunii inainte de 2004, au afirmat ca prefera sa lucreze pentru un angajator decat sa aiba propria firma. Doar 38% dintre cei intervievati au declarat ca prefera sa fie patroni.

In cazul cetatenilor din noile state membre ale Uniunii Eorpene, mai mult de 40 la suta dintre sunt atrasi de ideea infiintarii propriei firme, arata sondajul realizat de Eurobarometer. In Statele Unite, procentul cetatenilor care se declara favorabili deschiderii propriei afaceri este de 42%.

Numarul tinerilor europeni din noile state membre ale UE care doresc sa-si infiinteze o companie este de 62%, fata de 57% in Statele Unite si doar 51% in "vechea Europa".

Studiul Eurobarometer a fost realizat in cele 10 state care au aderat la Uniunea Europeana in anul 2004. Romania si Bulgaria, integrate in forul european la 1 ianuarie 2007, nu au fost incluse in ancheta.

Conform realizatorilor studiului, cetatenii din "vechile" state ale Europei, in special cei din Germania, au evitat multa vreme sa-si deschida propria lor afacere, considerand-o o initiativa "riscanta" si preferand "sa-si incaseze cecurile lunare si sa beneficieze de siguranta locului de munca".

Situatia ar putea sa se schimbe insa dupa ce un raport publicat de Comisia Europeana a indicat, luni, ca, intre 2002 si 2007, costurile infiintarii unei firme s-au diminuat in cele 15 state care erau membre UE inainte de 2004.

Astfel, costurile deschiderii unei companii au scazut de la 813 de euro la 554 de euro, perioada de timp necesara obtinerii actelor fiind si ea redusa de la 24 de zile la mai putin de doua saptamani."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetatenii din noile state UE, mai atrasi de initativa privata decat cei din ''vechea Europa''.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cetatenii din noile state UE, mai atrasi de initativa privata decat cei din ''vechea Europa''0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează