Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

LIGA I

Victorii pe linie pentru favorite

"

Echipa Steaua Bucureşti a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia Dacia Mioveni, într-un meci din etapa a X-a a Ligii I. Dacia Mioveni a deschis scorul în minutul 35, prin Cristian Bratu. La o centrare de pe dreapta, el a căzut în careu, la 6 metri, între doi fundaşi stelişti, gazdele solicitând penalti. Mingea a ajuns pe stânga la Robert Neagoe, care a recentrat în faţa porţii, iar Bratu a înscris cu călcâiul, din careul mic, de lângă Rada. Steaua a restabilit egalitatea în minutul 45+2, ultimul al primei reprize, prin Victoraş Iacob. După o fază prelungită de atac, mingea a ajuns la Nicolae Dică, acesta i-a pasat lui Cristocea, care de la 16 metri a deviat cu călcâiul până la Iacob, iar acesta a pivotat, scăpând din marcajul lui Mariko Daouda, şi a înscris de la 10 metri, cu un şut în stânga portarului Stanca. Gazdele au acuzat un ofsaid al atacantului stelist, însă decizia tuşierului de a nu ridica steagul a fost corectă, iar golul a fost validat. În minutul 59, stelistul Ovidiu Petre a primit al doilea cartonaş galben, pentru un fault asupra lui Iulian Vladu, şi a fost eliminat. Egalitatea numerică pe teren s-a restabilit în minutul 61, când Mădălin Murgan, de la Dacia Mioveni, a primit al doilea avertisment, după un fault din spate asupra lui Marius Croitoru. Victoraş Iacob a marcat golul victoriei Stelei în minutul 90, după o centrare de pe stânga a lui Cristocea şi după ce a dejucat din nou pasul la ofsaid al defensivei Daciei Mioveni. Gazdele au contestat golul, spunând că faza a fost precedată de un fault în atac al lui Zaharia. Înainte de începerea meciului finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, s-a întâlnit cu un copil al străzii din Mioveni, Bodo, care venea şi la meciurile celor de la FC Argeş în Liga I. Becali i-a dat acestuia 1.000 de lei şi i-a promis că pentru fiecare gol marcat de Steaua îi va mai da câte 50 de lei. În timpul meciului, finanţatorul stelist l-a auzit, însă, pe Bodo, înjurând un jucător al formaţiei bucureştene şi i-a spus că nu-i mai dă nimic. Preţul biletelor la meciul de la Mioveni a fost de 15 lei, intrare generală, mai scumpe decât se anunţase iniţial, 10 lei.

Dinamo, scor de tenis cu Oţelul

Echipa Dinamo Bucureşti a câştigat, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 6-1 (3-1), meciul susţinut în compania formaţiei Oţelul Galaţi, în etapa a X-a a Ligii I, stabilind scorul maxim în actualul sezon, trei dintre goluri fiind înscrise de atacantul Ionel Dănciulescu.

Oţelul a deschis scorul în minutul 14, prin bulgarul Jelev, care a înscris cu capul de la şase metri, după un corner de pe partea dreaptă executat de Silviu Ilie. După doar două minute, Dinamo a restabilit egalitatea, atunci când Gabriel Boştină a centrat de pe stânga, iar Cosmin Moţi a reluat în plasă, cu capul, din şase metri. Oţelul a fost la un pas să preia din nou conducerea pe tabela de marcaj, în minutul 19, atunci când Sergiu Costin a şutat în bară, iar mingea a revenit la Daniel Stan, care a şutat tot în bară. Însă echipa care a preluat conducerea a fost Dinamo, după ce acelaşi Gabriel Boştină a centrat de pe dreapta, iar Florin Bratu a marcat cu capul, din şase metri, în minutul 22. Dinamo a beneficiat şi de un penalti, în minutul 38, atunci când Andrei Mărgăritescu, a fost "agăţat" în careu de Kouha. Penaltiul a fost transformat de Dănciulescu, iar scorul a devenit 3-1 pentru Dinamo. Înainte de executarea loviturii de pedeapsă, în poarta Oţelului a intrat Valentin Borş, care l-a înlocuit pe Kouha, accidentat.

În minutul 66, Florin Bratu a reuşit dubla şi a ridicat scorul la 4-1, el înscriind cu un şut din interiorul careului, după o pasă primită de pe partea stângă de la Dănciulescu şi după ce l-a depăşit pe Ramses Gado. Scorul ia proporţii în minutul 78, atunci când Lucian Goian îi pasează lui Bratu, acesta din urmă schimbă cu Dănciulescu, care înscrie din mijlocul careului de 16 metri, pe jos. Ionel Dănciulescu reuşeşte hattrick-ul, în minutul 84, atunci când înscrie cu exteriorul pe lângă Borş. Jucătorii şi suporterii i-au adus un omagiu "unicului căpitan" Cătălin Hâldan, decedat în urmă cu şapte ani. Jucătorii dinamovişti au intrat pe teren cu tricouri albe, având imprimat chipul lui Cătălin Hâldan. Suporterii dinamovişti au afişat zece bannere mici pe fiecare dintre ele fiind scrise următoarele cuvinte: Simbol, Luptător, Devotat, Indispensabil, Exemplu, Idol, Model, Unic - Unul complet: Cătălin. De asemenea, la Peluza Sud a fost afişat următorul banner: "De 7 ani nu am uitat un simbol adevărat".

Dinamoviştii exultă după victoria de duminică

Antrenorul FC Dinamo, Walter Zenga, a declarat, duminică seară, că poate spune după meciul cu Oţelul Galaţi că echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare a revenit în lupta pentru titlul de campioană a României. "În afară de primele 10-15 minute, când Galaţiul a avut trei ocazii de gol, echipa a jucat bine, cu inteligenţă, cu cap. Sunt trei puncte importante, scorul nu contează şi chiar dacă am fi câştigat cu 1-0 era la fel. Mă bucur că într-o lună, de când am venit, la aceste patru meciuri, am făcut zece puncte. Important este că, după eliminarea din UEFA, am revenit şi am adus aceste trei puncte foarte importante", a spus Zenga. Directorul general al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat că echipa antrenată de Walter Zenga se află pe drumul cel bun. "Asta este Dinamo cu care ne-am obişnuit. Suntem pe drumul cel bun, acum ne concentrăm pe campionat, pentru că este singurul lucru care ne-a mai rămas. În fotbal treci mereu de la agonie la extaz. Avem atacanţi de valoare, când vor reveni şi Niculescu şi Zicu vom avea un lot competitiv, mereu am avut şapte-opt accidentaţi, dar s-a văzut până la urmă că cea mai importantă absenţă a fost a lui Moţi", a spus Borcea. "Parcă am schimbat sportul", a declarat directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan. "Sunt dezamăgit total, nu mai am ce să comentez după 6-1, parcă am schimbat sportul. Am avut un debut bun, dar am continuat cu o imitaţie de joc. Nu-mi explic ce s-a întâmplat, am făcut multe greşeli, rezultatul este penibil, mi-e ruşine şi cu siguranţă vom face schimbări în lot, pentru că jucătorii sunt de vină, ei joacă şi nu banca tehnică", a spus Stan.

Rapid şi-a revenit după episodul Nurnberg

Echipa Rapid Bucureşti a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Farul Constanţa. Rapid a deschis scorul în minutul 54, atunci când Emil Dică a transformat un penalti acordat după un fault asupra lui Mazilu. Ionuţ Mazilu a majorat scorul în minutul 66, când a reluat din mijlocul careului în poarta goală, după o centare al lui Cesinha. După ieşirea lui Vasile Maftei, banderola de căpitan a fost preluată de Dănuţ Perjă. Muntenegreanul Vladimir Bozovici a stat în tribună, deşi nu este accidentat. Tehnicianul Cristiano Bergodi a declarat, duminică seară, că este greu să joci bine după o ratare în Cupa UEFA, dar a precizat că este mulţumit de prestaţia jucătorilor echipei Rapid. "Am făcut un meci bun, mai ales a doua repriză. Am avut ocazii clare, sunt mulţumit. Sunt bucuros pentru acest meci. La început am fost puţin nervos, pentru că a fost dificil după ratarea calificării în Cupa UEFA. Echipa a jucat bine, cum a făcut-o mereu, mai puţin la meciul cu Buzău. Le mulţumesc băieţilor pentru ce au făcut azi. Cred că băieţii au înţeles mesajul de la pauză, la vestiare, deşi nu am spus nimic special. Am marcat două goluri, deşi puteam mult mai multe. După o ratare în Cupa UEFA, este greu să joci bine, dar eu sunt mulţumit. Am ratat mult, dar şi cu Nurnberg am făcut la fel. Ne creăm multe ocazii, avem nevoie de mai multă determinare în faţa porţii", a spus Bergodi. Italianul a explicat şi de ce muntenegreanul Vladimir Bozovici nu a fost nici măcar rezervă. "Nu a fost o decizie tactică, eu pun pasiune în tot ceea ce fac, dar şi la Cluj s-a întâmplat ca doi-trei băieţi să meargă în discotecă şi ca să gestionez bine lotul trebuia să iau această măsură. Este o decizie disciplinară, nu una tactică. La fel s-ar fi întâmplat şi cu Boya dacă era apt de joc. Sancţiunea era pentru un singur meci. Important este să înţeleagă mesajul. Nu trebuie doar amendaţi, trebuie să înţeleagă şi profesionalismul", a afirmat Bergodi, care a subliniat că a fost greu că meciul s-a disputat fără spectatori, deoarece, pe Giuleşti, aceştia chiar "sunt al 12-lea jucător".

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. CFR Cluj 10 7 3 0 16 - 7 24 (+9)

2. Unirea Urziceni 10 7 2 1 17 - 8 23 (+8)

3. Poli Ştiinţa Timişoara 10 6 3 1 22 - 16 21 (+6)

4. FC Vaslui 10 6 2 2 20 - 10 20 (+5)

5. Rapid Bucureşti 9 5 4 0 15 - 7 19 (+4)

6. Steaua 9 5 3 1 8 - 4 18 (+6)

7. Dinamo Bucureşti 9 5 2 2 20 - 10 17 (+2)

8. Gloria Bistriţa 10 4 3 3 13 - 14 15 (+3)

9 Ceahlăul Piatra Neamţ 9 4 0 5 10 - 12 12 (0)

10. Oţelul Galaţi 10 4 0 6 14 - 21 12 (-3)

11. Pandurii Târgu Jiu 9 3 1 5 9 - 9 10 (-5)

12. Poli Iaşi 10 3 1 6 11 - 15 10 (-5)

13. UT Arad 10 2 3 5 10 - 13 9 (-6)

14. Universitatea Craiova 10 3 0 7 8 -13 9 (-6)

15. Gloria Buzău 10 2 2 6 5 - 18 8 (-7)

16. Farul Constanţa 9 2 1 6 4 - 12 7 (-5)

17. Dacia Mioveni 10 1 3 6 9 - 15 6 (-9)

18. Universitatea Cluj 10 0 3 7 12 - 19 3 (-12).

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victorii pe linie pentru favorite.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Victorii pe linie pentru favorite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează