Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Centre comerciale în construcţie, amendate cu 1,2 miliarde de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Două societăţi care urmează să deschidă centre comerciale în municipiul Suceava au fost sancţionate de echipele de control din cadrul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava. În urma verificărilor efectuate de comisarii de mediu suceveni, în zilele de 2 şi 3 septembrie, s-a constatat că, deşi cele două supermarket-uri sunt în construcţie de aproximativ un an, nici unul nu deţine acord de mediu pentru începerea investiţiei. Amenzile aplicate au fost în cuantum de 60.000 de lei (600 de milioane de lei vechi) fiecare.

„Conform legislaţiei de mediu, societăţile comerciale au obligaţia de a solicita şi de a obţine autorizaţia de la Agenţia pentru Protecţia Mediului înainte de începerea investiţiei. Nu putem face public numele celor două societăţi pentru că suntem încă în perioada în care au dreptul să conteste amenzile aplicate”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim.

Potrivit acestuia, verificările nu au fost efectuate în urma unei sesizări, fiind vorba despre un control tematic pe care Garda de Mediu Suceava îl face periodic şi care are drept scop stabilirea legalităţii investiţiilor. Numai una dintre cele două societăţi amendate de comisarii de mediu a plătit deja jumătate din contravaloarea cuantumului minim al amenzilor aplicate pentru lipsa actelor de reglementare pe linie de mediu, mai exact 15.000 de lei (150 de milioane de lei vechi). Deşi, conform legii, ar fi avut acest drept, Agenţia pentru Protecţie Mediului Suceava nu a sesizat lipsa documentaţiei privind autorizaţia de mediu în cazul celor două societăţi.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centre comerciale în construcţie, amendate cu 1,2 miliarde de lei.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centre comerciale în construcţie, amendate cu 1,2 miliarde de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează