Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Disponibilizări

AMBRO intenţionează să concedieze 278 de angajaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Aproximativ 40% dintre angajaţii societăţii AMBRO Suceava ar putea rămâne, din luna noiembrie, fără loc de muncă. Conducerea societăţii a luat decizia de a sista activitatea într-una dintre cele mai importante secţii, în care se produce celuloza, fapt ce va avea repercusiuni drastice asupra personalului angajat. Dacă iniţial se vorbea despre o închidere a secţiei Tocare, Celuloză, Regenerare pe termen nelimitat şi de o trimitere în şomaj tehnic a 199 de muncitori, conducerea AMBRO a schimbat strategia.

Potrivit şefului sindicaliştilor din AMBRO, Costel Buta, sindicatul a fost informat cu privire la „propunerea de desfiinţare a 278 de posturi”, de către patronat, în 19 septembrie.

„După o analiză atentă s-a stabilit că fabrica de celuloză trebuie închisă pentru modernizare, în vederea îmbunătăţirii calităţii celulozei, a micşorării costurilor de producţie şi a eliminării problemelor de mediu pe care le are societatea. Noi vom purta discuţii cu patronatul până pe 19 octombrie, când se va întocmi lista persoanelor ce urmează să fie concediate. Această listă se va întocmi în urma unei evaluări din punct de vedere tehnic şi social a angajaţilor”, a declarat Cornel Buta.

Acesta a precizat că persoanele ce se vor regăsi pe lista disponibilizaţilor vor primi un preaviz pentru perioada legală de o lună, urmând ca din 19 noiembrie să devină şomeri. Persoanele ce vor rămâne fără loc de muncă vor primi salarii compensatorii, în funcţie de vechimea înregistrată ca angajaţi la AMBRO. Cei cu o vechime de la 1 la 5 ani se vor alege cu 1,5 salarii de bază, cei cu vechime de 5 până la 10 ani vor primi 3 salarii de bază, iar cei cu o vechime mai mare de 10 ani vor fi recompensaţi cu 5 salarii de bază.

Conform notificării transmise Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, motivul pentru care AMBRO a decis închiderea unor secţii ar fi pierderile mari înregistrate de societatea suceveană. În primele şapte luni ale acestui an, AMBRO a înregistrat un deficit de aproximativ 15 milioane de lei (150 de miliarde de lei vechi). Conducerea societăţii intenţionează să păstreze oameni numai în secţiile care au înregistrat profit în 2007, cum este secţia în care se produce carton ondulat.

Din 18 septembrie, 199 de oameni de la secţia Tocare, Celuloză, Regenerare sunt în şomaj tehnic şi primesc acum doar 75% din salariul de încadrare. Dacă se vor afla sau nu pe lista celor ce vor fi disponibilizaţi, vor afla peste două săptămâni.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AMBRO intenţionează să concedieze 278 de angajaţi.
 Vizualizări articol: 1913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AMBRO intenţionează să concedieze 278 de angajaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent