Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iul 2017 - Anul XXII, nr. 156 (6572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PS Macarie al Europei de Nord: „Nu trebuie să facem altceva decât să fim aproape de Hristos”

În perioada 7-9 iulie 2017, PS Macarie al Europei de Nord s-a aflat în vizită pastorală la românii din Regatul Danemarcei pe care i-a cercetat şi i-a întărit duhovniceşte, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Astfel, sâmbătă 8 iulie, Părintele Episcop Macarie s-a aflat în oraşul Fredericia din Peninsula Iutlanda, unde a săvârşit Sfânta Liturghie şi a botezat doi copii români.

În aceeaşi zi, ierarhul a vizitat şi biserica de zid a parohiei româneşti din Ikast, aflată în ample lucrări de extindere şi refacere. În această zi, fiind sărbătoriţi Sfinţii Mucenici Epictet şi Astion, Preasfinţitul Macarie a purtat pretutindeni spre închinare icoana relicvar a acestor doi martiri, adusă de la Centrul Episcopal din Stockholm.

Duminică, 9 iulie, ierarhul ortodox român al Europei de Nord s-a aflat la Copenhaga, unde a săvârşit Sfânta Liturghie şi Taina Botezului pentru alţi doi copii, unul dintre aceştia născându-se în chip minunat într-o familie binecredincioasă, mama fiind în vârstă de 47 ani.

Pe toată durata vizitei sale pastorale, ierarhul şi preoţii slujitori au spovedit şi au împărtăşit pe cei veniţi la slujbă, acordând o atenţie deosebită copiilor din şcolile parohiale.

În cadrul slujirii euharistice de la Copenhaga, Preasfinţitul Macarie a rostit un cuvânt în care a subliniat că în jurul nostru vedem relele care ne supără şi care ne agresează şi năvala care se porneşte asupra bunei-cuviinţe, normalităţii, inocenţei, familiei, comunităţilor, Bisericii, iar toate acestea nu vin de la un singur duh necurat, ci de la o legiune întreagă.

„Înainte de a ne descuraja trebuie să ne aducem grabnic aminte că această legiune de duhuri necurate a fost biruită de Hristos-Domnul, singurul Mântuitor. Noi nu trebuie să facem altceva decât să fim aproape de Hristos. Hristos să fie în mijlocul nostru aşa cum mărturisim la fiecare Liturghie. Nu-L vom izgoni pe Hristos aşa cum au făcut gherghesenii, lipsindu-se de binefacerile Lui, a adăugat ierarhul” , a spus PS Macarie. (Sursa: Basilica.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PS Macarie al Europei de Nord: „Nu trebuie să facem altceva decât să fim aproape de Hristos”.
 Vizualizări articol: 1376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PS Macarie al Europei de Nord: „Nu trebuie să facem altceva decât să fim aproape de Hristos”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei