Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iul 2017 - Anul XXII, nr. 156 (6572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examenul scris

71 de candidaţi au absentat, iar 52 s-au retras după ce au primit subiectele, la titularizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

576 de candidaţi care vor o carieră în învăţământul preuniversitar au susţinut, ieri, examenul de ocupare a posturilor, testarea scrisă având o durată de patru ore.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, dintre cei 697 de candidaţi înscrişi şi validaţi, 69 au absentat, iar alţi 52 s-au retras la scurt timp de la primirea foilor cu subiecte.

Metodologia le permite să părăsească sala de examen în prima parte a probei, fără a preda lucrarea, ba mai mult, aceştia nu vor figura ca absenţi.

Testarea a fost organizată în două centre de examen, respectiv Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava şi Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, începând cu ora 10.00. Lucrările vor fi corectare într-unul din centrele de evaluare de la nivel naţional, stabilite de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele se vor afişa pe 18 iulie, iar contestaţiile se vor depune pe 18 şi 19 iulie. Notele finale vor fi făcute publice pe 25 iulie. Din 26 iulie încep şedinţele publice de repartiţie pe posturi.

Proba scrisă de la titularizare a fost precedată de inspecţiile la clasă sau probele practice. Nota obţinută la aceste testări are o pondere de 25% în media de repartizare. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

 

Sute de candidaţi şi doar 82 de posturi stabile

Reamintim că în şcolile din judeţ sunt vacante doar 82 de posturi care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular). Dintre acestea, 36 sunt în mediul rural şi 46 sunt în mediul urban.

Statistica posturilor valabile pentru concursul de titularizare arată faptul că este un total de 564, din care 100 rezervate şi 464 vacante. Din cele 464 vacante, 382 au viabilitate mai mică de 4 ani. 

În ciuda faptului că obţin note foarte mari, mulţi dascăli ajung tot pe posturi de profesor suplinitor. Mai mult, nota este valabilă doar trei ani, iar pentru posturile scoase la concurs într-un anumit an, prioritate au cei care dau examenul în anul respectiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 71 de candidaţi au absentat, iar 52 s-au retras după ce au primit subiectele, la titularizare.
 Vizualizări articol: 3362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
71 de candidaţi au absentat, iar 52 s-au retras după ce au primit subiectele, la titularizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei